Πως Να

Πώς να καθαρίσω τον ανανά εύκολα

Ανανάς καθάρισμα: Υπάρχουν μερικά tips για να τον καθαρίσει κανείς εύκολα και γρήγορα μόνος του στο σπίτι.

Ο ανανάς είναι ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα που υπάρχουν ενώ η γεύση του απογειώνεται αν συνδυαστεί και με δροσερές τροφές όπως είναι το γιαούρτι. Μπορεί κανείς να τον απολαύσει είτε ως σνακ στο γραφείο είτε μέσα σε δροσερά smoothies και λιποδιαλυτικά.

Ωστόσο, συχνά αποδεικνύεται σκέτος μπελάς στο καθάρισμά του και για αυτό πολλοί επιλέγουν να τον αγοράζουν έτοιμο και κομμένο. Όμως, υπάρχουν μερικά tips για να τον καθαρίσει κανείς εύκολα και γρήγορα μόνος του στο σπίτι! Γιατί ποιος είπε ότι πρέπει να έχουμε ειδικά εργαλεία για να καθαρίσουμε τον ανανά; Με ένα απλό κοφτερό μαχαίρι σε λίγα λεπτά τον έχουμε στο πιάτο μας!

Τα υλικά – σύνεργα είναι, πέρα από τον ανανά, ένα μαχαίρι και ένα ξύλο κοπής. Σε πρώτη φάση συγκεντρώνουμε τα υλικά μας και φροντίζουμε το μαχαίρι μας να είναι αρκετά κοφτερό, γιατί το κοτσάνι και η φλούδα του ανανά είναι σκληρά. Ξαπλώνουμε το φρούτο στην επιφάνεια κοπής και κόβουμε λίγο παρακάτω από το κοτσάνι.

Τον γυρίζουμε από την άλλη μεριά και κόβουμε τον πάτο του. Στη συνέχεια τον επαναφέρουμε σε όρθια στάση και αρχίζουμε να κόβουμε κάθετα γύρω γύρω τη φλούδα του. Αφού αφαιρέσουμε τη φλούδα του ανανά, προσέχουμε να μην αφήσουμε τυχόν κομμάτια ή σποράκια. Ξαπλώνουμε πάλι τον ανανά και τον κόβουμε σε μέτριες φέτες.

Παίρνουμε μια φέτα και την κόβουμε στη μέση. Με το μαχαίρι μας κόβουμε και αφαιρούμε το σκληρό κοτσάνι από το κάθε μισό της φέτας. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις φέτες. Ο ανανάς μας λοιπόν, είναι έτοιμος να τον απολαύσουμε και αν δεν θέλουμε να τον φάμε εκείνη τη στιγμή, μπορούμε να τον αποθηκεύσουμε σε ένα τάπερ και να τον διατηρήσουμε στο ψυγείο για να μην χαλάσει.

Δείτε και το βίντεο που ακολουθεί:

Να σημειωθεί ότι οι ανανάδες μπορούν να καταναλωθούν φρέσκοι, μαγειρεμένοι, σε χυμό, διατηρημένοι και βρίσκονται σε ένα ευρύ φάσμα στις κουζίνες. Εκτός από την κατανάλωση, τα φύλλα του ανανά, χρησιμοποιούνται στις Φιλιππίνες, για την παραγωγή της υφάνσιμης ίνας Piña, που συνήθως χρησιμοποιείται ως υλικό για τα ανδρικά Barong Tagalog, ένα διαφανές επίσημο πουκάμισο, των Φιλιππίνων, που φοριέται επάνω από το υπάρχον πουκάμισο, και τα γυναικεία Baro’t saya, η ανεπίσημη εθνική ένδυση των γυναικών, στις Φιλιππίνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο