Ελλάδα

Βουτσάς: Ένας χρόνος χωρίς τον εμβληματικό ηθοποιό – Τα δύο μνημόσυνα

Βουτσάς: Έφυγε από τη ζωή στις 26 Φεβρουαρίου του 2020.

Ένας χρόνος πέρασε από την ημέρα που ο Κώστας Βουτσάς έφυγε από τη ζωή, σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό, και όχι μόνο, κόσμο, με τη σύζυγό του, Αλίκη Κατσαβού, να ανεβάζει και σχετική φωτογραφία στον προσωπικό και επίσημο λογαριασμό της στο Instagram αμέσως μετά το μνημόσυνο.

Η ηθοποιός τέλεσε το πρωί της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου, μνημόσυνο σε εκκλησία στα Ιλίσια έχοντας στο πλευρό της τον μοναχογιό της Φοίβο, την κουμπάρα και φίλη της Ντόρα Δούμα, τον Σπύρο Μπιμπίλα, πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών αλλά και τον συμπρωταγωνιστή της στα «Διλήμματα» Σπύρο Θεοδόση.

Μνημόσυνο και στη Σιγκαπούρη

Μνημόσυνο πάντως, τέλεσε και η κόρη του Κώστα Βουτσά, Θεοδώρα, η οποία ζει μόνιμα στην Ολλανδία με τον σύζυγό της και την κόρη τους. Ωστόσο, η Θεοδώρα Βουτσά βρίσκεται αυτό το διάστημα στη Σιγκαπούρη και εκεί θέλησε να τελέσει το μνημόσυνο του πατέρα της, στον Ιερό Ναό Αναστάσεως.

Ο Κώστας Βουτσάς έμεινε 19 ημέρες στο νοσοκομείο

Ο Κώστας Βουτσάς, γεννημένος στον Βύρωνα Αττικής στις 31 Δεκεμβρίου του 1931, πέθανε στις 26 Φεβρουαρίου του 2020 και ήταν Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου, με εβδομηκονταετή υποκριτική καριέρα. Θεωρείται ένας από τους δημοφιλέστερους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ μέχρι και το τέλος της ζωής του παρέμεινε ενεργός στην υποκριτική τέχνη.

Στις 7 Φεβρουαρίου 2020 εισήχθη εσπευσμένα στη ΜΕΘ με καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια και λοίμωξη του αναπνευστικού. Απεβίωσε τα ξημερώματα της 26ης Φεβρουαρίου 2020, έπειτα από 19 ημέρες νοσηλείας και σε ηλικία 88 ετών. Λίγες μέρες πριν εισέλθει στο νοσοκομείο συμμετείχε σε θεατρική παράσταση. Κηδεύτηκε στις 28 Φεβρουαρίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Από την προηγούμενη ημέρα η σορός του είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Η ταφή του έγινε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ήταν παιδί προσφυγικής οικογένειας με καταγωγή από τους Επιβάτες Θράκης. Το οικογενειακό επίθετο ήταν «Σαββόπουλος», αλλά το «Βουτσάς» επικράτησε από τον παππού του που έφτιαχνε βαρέλια και τα βαρέλια παλαιότερα λέγονταν και «βουτσιά». Όταν ξεκίνησε την καριέρα του, τού είχε προτείνει θιασάρχης να το αλλάξει σε «Βέσελης», αλλά εκείνος αρνήθηκε. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου, από όπου αποφοίτησε το 1953 και αρχικά έλαβε μέρος σε παραστάσεις περιπλανώμενων θιάσων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο