Τεχνολογία

Android iOS: Ο Μπιλ Γκέιτς αποκάλυψε ποιο από τα δύο προτιμά και γιατί

Android iOS: Ο Μπιλ Γκέιτς αποκάλυψε ποιο από τα δύο προτιμά και γιατί
Android iOS: Πάντως, έχει ένα Android τηλέφωνο για καθημερινή χρήση, αλλά έχει στην κατοχή του και iPhone για να παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Η «κόντρα» μεταξύ Android και iOS είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Το Android είναι το πιο ευρέως διαδεδομένο λογισμικό στον κόσμο. Οι συσκευές με Android έχουν περισσότερες πωλήσεις από όλες τις συσκευές Windows, iOS και Mac OS X μαζί. Από την άλλη, το iOS (προηγουμένως iPhone OS) είναι ένα λογισμικό για κινητά το οποίο αναπτύχθηκε και διανέμεται από την Apple Inc.

Αρχικά παρουσιάστηκε το 2007 για το iPhone, ενώ υποστηρίζει και άλλες συσκευές της Apple όπως το iPod touch (Σεπτέμβριος 2007), το iPad (Ιανουάριος 2010) και το Apple TV (δεύτερης γενιάς, Σεπτέμβριος 2010). Και αντίθετα από το Windows Phone της Microsoft και το Android της Google, η Apple δεν δίνει την άδεια για την εγκατάσταση του λογισμικού iOS σε συσκευές που δεν είναι κατασκευής Apple.

Μάλιστα, ο Αμερικανός επιχειρηματίας, επενδυτής, προγραμματιστής υπολογιστών και εφευρέτης Μπιλ Γκέιτς έδωσε συνέντευξη στο Clubhouse και αποκάλυψε μεταξύ άλλων, τον λόγο που χρησιμοποιεί Android συσκευές και όχι iOS. Όπως εξήγησε ο ίδιος, έχει ένα Android τηλέφωνο για καθημερινή χρήση, αλλά έχει στην κατοχή του και iPhone για να παρακολουθεί τις εξελίξεις. Όσο για το λόγο που προτιμά ένα Android τηλέφωνο για γενική χρήση, δήλωσε ότι «κάποιοι από τους Android κατασκευαστές προεγκαθιστούν το λογισμικό της Microsoft με έναν τρόπο που το κάνει ευκολότερο για εμένα και είναι πιο ευέλικτοι στους τρόπους που συνδέεται το πρόγραμμα με το λογισμικό και έτσι το συνήθισα».

Στη συνέχεια, φανέρωσε ότι διατηρεί σε όλα τα social media έναν επίσημο και έναν κρυφό λογαριασμό ενώ όταν ρωτήθηκε αν χρησιμοποιεί Google ή Bing απάντησε πως είναι ένας «πιστός χρήστης Bing» αν και χρησιμοποιεί Google για να συγκρίνει τις επιδόσεις ανταγωνιστικά, θεωρώντας πως η Amazon, η Apple και το Facebook θα παίξουν μεγάλο ρόλο στη μελλοντική τεχνολογία.

Να σημειωθεί πως το Android είναι κατά κύριο λόγο σχεδιασμένο για συσκευές με οθόνη αφής, όπως τα έξυπνα τηλέφωνα και τα τάμπλετ, με διαφορετικό περιβάλλον χρήσης για τηλεοράσεις (Android TV), αυτοκίνητα (Android Auto) και ρολόγια χειρός (Android Wear). Παρόλο που έχει αναπτυχθεί για συσκευές με οθόνη αφής, έχει χρησιμοποιηθεί σε κονσόλες παιχνιδιών, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, συνηθισμένους Η/Υ και σε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments