Ελλάδα

Παρασκευής για lockdown: Πότε θα τερματιστούν τα μέτρα

Παρασκευής για lockdown: Πότε θα τερματιστούν τα μέτρα
Παρασκευής για lockdown: Ο καθηγητής Επιδημιολογίας μίλησε για την πορεία της πανδημίας, ενώ έδωσε την εκτίμησή του για τον τερματισμό των μέτρων.

Ο Δημήτρης Παρασκευής, καθηγητής Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, μίλησε για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Επίσης, έδωσε την εκτίμησή του για τον τερματισμό του lockdown. Να θυμίσουμε ότι και σήμερα υπήρξε νέα «έκρηξη» στα κρούσματα, ενώ και οι χάρτες του ECDC δεν δείχνουν καλή εικόνα για την κατάσταση στη χώρα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Επιδημιολογίας που μίλησε στο LiveNews του Mega, «θα μπορούμε να μετράμε αντίστροφα (σ.σ. για άρση των μέτρων), από τη στιγμή που θα βεβαιωθούμε ότι τα μέτρα είναι αποτελεσματικά».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Στην Αττική βέβαια δεν έχουμε δει πολύ σημαντική βελτίωση. Αν τα μέτρα αυτά είναι αποτελεσματικά ναι, μπορούμε να πούμε ότι από τις 15, 16 Μαρτίου και μετά η κατάσταση θα βελτιωθεί», συμπλήρωσε. Βέβαια, όπως διευκρίνισε ο καθηγητής, τίποτα δεν είναι βέβαιο και όλα θα εξαρτηθούν από τη στάση των πολιτών.

Παρασκευής για lockdown: Ποια είναι η εκτίμηση του καθηγητή για τη διάρκειά του

Παρασκευής για lockdown: Ποια είναι η εκτίμηση του καθηγητή για τη διάρκειά του

«Η πίεση στο σύστημα υγείας για τουλάχιστον 15 μέρες θα είναι αυξημένη. Ακόμα κι αν δούμε μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων. Το ευχάριστο είναι ότι ο ρυθμός που αυξάνεται η πίεση δεν είναι ο ίδιος όπως συνέβαινε στο δεύτερο κύμα», δήλωσε ο κύριος Παρασκευής. Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος είναι στην επιτροπή των επιστημόνων που εισηγούνται κάθε φορά για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.

«Τα μεταλλαγμένα στελέχη είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά στο τρίτο κύμα. Αν δεν είχαμε μεταλλαγμένα, ενδεχομένως να μην είχαμε αυτή την έξαρση που παρατηρήθηκε το 2021. Θεωρώ πολύ πιθανό ότι θα χρειαστεί να είμαστε στο καθεστώς αυτού του ήπιου απαγορευτικού, για τουλάχιστον 3 εβδομάδες», εξήγησε ο καθηγητής.

«Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η τελευταία φορά, δεδομένο όμως ότι θα καταφέρουμε να έχουμε μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων. Σημαντική μείωση. Και θα είναι μάλλον η τελευταία φορά, δεδομένου ότι οι εμβολιασμοί αυξάνονται», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Να σημειώσουμε ότι με βάση τη σημερινή ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, στα 2.219 έφτασαν τα νέα κρούσματα, ενώ 35 ήταν οι νεκροί το τελευταίο 24ωρο και 442 παραμένουν διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Όσον αφορά την Αττική, οι νέες μολύνσεις ήταν 1.051. Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 257 και 102 στην Αχαΐα.

Παρασκευής για lockdown: Τι εκτιμά ο καθηγητής

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments