Ελλάδα

Προαστιακός Κορωπί: Βρέθηκε νεκρός ένας άνδρας

Προαστιακός Κορωπί: Στο σημείο βρέθηκαν άνδρες της Αστυνομίας και το ΕΚΑΒ, όπου απλά διαπίστωσαν τον θάνατο του άτυχου άνδρα.

Στον σταθμό του προαστιακού στο Κορωπί εντός των γραμμών του τρένου βρέθηκε νεκρός ένας άνδρας νεαρής ηλικίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το βράδυ της Παρασκευής 5 Μαρτίου.

Όπως αναφέρει ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπάτων – Αρτέμιδος Παναγιώτης Λάμπρου, οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν μάλλον αυτοκτονία. Στο σημείο βρέθηκαν άνδρες της Αστυνομίας και το ΕΚΑΒ, όπου απλά διαπίστωσαν τον θάνατο του άτυχου άνδρα.

Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα;

Πάντως, αν όντως πρόκειται για αυτοκτονία και όχι κάποια εγκληματική ενέργεια, πρόκειται για τραγικά συμβάντα που έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και μετά. Μάλιστα, να θυμίσουμε πως σταθερά αυξητική τάση παρουσίασε ο αριθμός των αυτοκτονιών κατά τα έτη 2018, 2019 και μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών του Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας της ΜΚΟ «Κλίμακα».

Όπως προέκυψε, η πλειονότητα των αυτοχείρων ήταν άντρες, ενώ οι άνθρωποι ηλικίας 80 και άνω και από 50 έως 59 ετών σημειώνουν τις περισσότερες αυτοκτονίες σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες. Οι περιφέρειες με το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από αυτοκτονία ήταν η Κρήτη, η Θεσσαλία και η Αττική. Η πιο συχνή μέθοδος αυτοκτονίας κατά την τελευταία τριετία ήταν ο απαγχονισμός και ακολουθούσε η πτώση από ύψος. Η χρονική περίοδος κατά την οποία σημειώθηκαν τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών, ήταν κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες (Μάρτιος έως Αύγουστος).

Σύμφωνα με την «Κλίμακα», περισσότεροι από 500 άνθρωποι αυτοκτονούν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, αφήνοντας πίσω τουλάχιστον 5.000 πενθούντες ετησίως. Όπως έχουν δείξει και διεθνείς έρευνες και μελέτες, για κάθε μία αυτοκτονία μένουν πίσω τουλάχιστον πέντε με δέκα άτομα που πενθούν, βιώνοντας όχι μόνο το συναισθηματικό φορτίο του πένθους αλλά και τις ψυχοκοινωνικές συνέπειες του στίγματος της αυτοκτονίας, ενώ 135 άτομα θεωρείται ότι επηρεάζονται άμεσα από κάθε αυτοκτονία. Στην Ελλάδα δεν έχουμε καταγραφή των μη θανατηφόρων αποπειρών αυτοκτονίας, οι οποίες εκτιμάται ότι είναι σχεδόν 25 φορές περισσότερες των καταγεγραμμένων αυτοκτονιών.

Πάντως, εκτιμάται ότι στην πραγματικότητα οι αυτοκτονίες είναι πολύ περισσότερες αυτών που καταγράφονται, ενώ δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία για τις μη θανατηφόρες απόπειρες, οι οποίες υπολογίζεται ότι είναι σχεδόν 25 φορές περισσότερες των καταγεγραμμένων αυτοκτονιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο