Κόσμος

Ιταλία κορωνοϊός: 22.409 νέα κρούσματα και 332 θάνατοι

Ιταλία κορωνοϊός: Όπως αναφέρεται, πραγματοποιήθηκαν 361.040 διαγνωστικά τεστ, το 6,2% από τα οποία ήταν θετικό στον κορωνοϊό στην Ιταλία.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να πλήττει ανεπανόρθωτα τη γειτονική Ιταλία, μία χώρα η οποία βλέπει να γεμίζουν ξανά οι ΜΕΘ, την ώρα που τα κρούσματα επιμένουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως είναι η Γερμανία. Σύμφωνα λοιπόν, με ό,τι έχουν καταγράψει οι αρμόδιες αρχές για το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία, υπάρχουν 22.409 νέα περιστατικά κορωνοϊού και 332 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Συνολικά, όπως αναφέρεται, πραγματοποιήθηκαν 361.040 διαγνωστικά τεστ, το 6,2% από τα οποία ήταν θετικό στον κορωνοϊό. Να σημειωθεί πως την προηγούμενη ημέρα τα κρούσματα ήταν 19.749, με 376 νεκρούς. Σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο, στις μονάδες εντατικής θεραπείας στην Ιταλία, εισήχθησαν 71 περισσότεροι ασθενείς, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 489 περισσότεροι.

Σε ό,τι αφορά στις περιοχές της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Λομβαρδία (4.422) και ακολουθούν η Καμπανία (3.034) με κύρια πόλη την Νάπολη και η Εμίλια Ρομάνια (2.155) με πρωτεύουσα την Μπολόνια. Όσο για το πώς χειρίζεται η ιταλική κυβέρνηση την πανδημία, πραγματοποίησε συνεδρίαση για να εκτιμήσει το σύνολο των συνεπειών της και να αποφασίσει αν πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα και περιορισμοί, με στόχο τον περιορισμό των μολύνσεων.

Ιταλία κορωνοϊός: Σχεδόν κατά ένα χρόνο μειώθηκε το προσδόκιμο ζωής λόγω της πανδημίας

Το προσδόκιμο ζωής μειώθηκε στην Ιταλία σχεδόν κατά ένα έτος, στα 82,3 χρόνια, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε η εθνική στατιστική υπηρεσία (Istat). Η Ιταλία ήταν μία από χώρες που επλήγησαν πιο πολύ από τον φονικό ιό και η πρώτη που επηρεάστηκε στην Ευρώπη από το πρώτο κύμα. Αυτή την εβδομάδα ξεπέρασε το φράγμα των 100.000 θανάτων.

Οι εκτιμήσεις για το 2020 «υποδηλώνουν μια ξαφνική παύση και μια σημαντική αντιστροφή στη θετική τάση που παρατηρούνταν τα τελευταία χρόνια σε ό,τι αφορά το προσδόκιμο ζωής», σύμφωνα με την Istat.  Οι περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας, οι πλέον πληγείσες από τον ιό, είναι επίσης αυτές όπου το προσδόκιμο ζωής μειώθηκε περισσότερο: Στη Λομβαρδία, τον κινητήρα της οικονομίας της χώρας, μειώθηκε από τα 83,7 στα 81,2 έτη.

Πριν από την πανδημία, το προσδόκιμο ζωής είχε διαμορφωθεί από τα 81,7 έτη το 2010 στα 83,2 έτη το 2019. Σύμφωνα με την Istat, ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν το 2018 τα 81 έτη το 2018, έτος για το οποίο υπάρχουν τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία. Στην έκθεσή της η Istat τόνισε επίσης, την ψηφιακή ανομοιογένεια της χώρας, ένα από τα ζητήματα που αναμένεται να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο του σχεδίου ανάκαμψης που χρηματοδοτείται από τις Βρυξέλλες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο