Νίκη Κεραμέως: Τι θα γίνει με το άνοιγμα των σχολείων
Η Νίκη Κεραμέως σε αποψινή συνέντευξή της τόνισε ότι αυτή την ώρα δεν υπάρχει απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία. Ο μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων που εξακολουθεί να υπάρχει, καθώς και οι μεταλλάξεις που πληθαίνουν, έχουν οδηγήσει σε νέο αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων για το 2021.
Η υπουργός Παιδείας μιλώντας στο Star, παρέπεμψε για την απόφαση σε εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, η οποία επίσης δεν υπάρχει μέχρι στιγμής.
Η Νίκη Κεραμέως επιβεβαίωσε ότι στο άνοιγμα των σχολείων θα προηγηθούν αυτή τη φορά οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων, καθώς έχουν μείνει μεγαλύτερο διάστημα εκτός σχολικής τάξης. «Το έχουμε πει επανειλημμένα ότι έχουμε ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου. Πότε βέβαια θα ανοίξουν όλα τα σχολεία θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί», εξήγησε η υπουργός.
Για το τι θα γίνει με τις προαγωγικές εξετάσεις η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι ακόμη επίσης «δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση». Έπειτα συμπλήρωσε: «Έχουμε κάνει πολλές προσαρμογές στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπως η μείωση της ύλης 20% έως 30% στις πανελλήνιες εξετάσεις. Εδώ είμαστε για να εξετάζουμε διαρκώς τα δεδομένα».
Νίκη Κεραμέως: Κάθε μέρα με διαδήλωση απομακρύνει το άνοιγμα των σχολείων
Η υπουργός πρόσθεσε, πάντως, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ότι «είμαστε όμως στην τελική ευθεία και το λέω αυτό και στους γονείς». Επισήμανε μάλιστα ότι «κάθε μέρα που γίνεται μία διαδήλωση απομακρύνεται το ενδεχόμενο ανοίγματος των σχολείων».
Αναφορικά με τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις, με αφορμή τη νομοθετική πρωτοβουλία της υπουργού Παιδείας και την κριτική ότι υλοποιήθηκε εν μέσω πανδημίας, η κ. Κεραμέως σχολίασε: «Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα, αλίμονο αν η πανδημία σταματούσε τη Δημοκρατία».
Σε σχέση με την κατάληψη στο ΑΠΘ και αν υπήρχε λόγος να γίνει η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων αυτή την περίοδο, η κυρία Κεραμέως απάντησε: «Δεν υπάρχει τίποτε φυσιολογικό σε μια κατάληψη από μία ομάδα που τα μισά στελέχη της δεν ήταν καν φοιτητές, ήταν μία έκνομη ενέργεια. Το ΑΠΘ είχε φτάσει στο σημείο να αναστείλει κάθε διοικητική λειτουργία και δεν μπορούσε να γίνει καμία ενέργεια. Εφαρμόσθηκε ο νόμος και το πανεπιστήμιο παραδίδεται στην ακαδημαϊκή κοινότητα, στους φοιτητές και στο προσωπικό».
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας