Πως Να

Χαρταετός κατασκευή: Πώς φτιάχνεται

Χαρταετός κατασκευή: Πώς φτιάχνεται
Χαρταετός κατασκευή: Ο χαρταετός είναι μια ελαφριά κατασκευή, σκοπός της οποίας είναι να πετά με τη βοήθεια του αέρα.

Ο χαρταετός είναι ένα από τα πιο διασκεδαστικά έθιμα και η κατασκευή του μπορεί να γίνει μια χαρούμενη δραστηριότητα τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους, αν και στην αρχή φάνηκε ότι ο κορωνοϊός θα «χτυπήσει» και το εν λόγω αγαπημένο έθιμο. Όμως, κυβερνητικές πηγές απέκλεισαν το γεγονός να υπάρχουν κλειστά πάρκα, οπότε το πέταγμα επιτρέπεται αλλά με περιοριστικά μέτρα.

Είναι μια ελαφριά κατασκευή, σκοπός της οποίας είναι να πετά με τη βοήθεια του αέρα. Και κρατιέται από αυτόν που τον πετά μέσω της καλούμπας, ενός λεπτού σχοινιού. Η συνήθεια του πετάγματος χαρταετού προέρχεται πιθανότατα από την Κίνα. χαρταετός

Χαρταετός κατασκευή: Τον φτιάχνει κανείς όπως εκείνος θέλει

Είναι δημοφιλής σήμερα στην Κίνα, στην Ιαπωνία, στην Ινδία, στην Ταϊλάνδη και στο Αφγανιστάν. Στην Ελλάδα το πέταγμα του χαρταετού είναι μέρος των εθίμων της Καθαράς Δευτέρας και συγκεκριμένα του υπαίθριου εορτασμού της, τα λεγόμενα «κούλουμα».

Ο σκελετός των χαρταετών κατασκευάζεται από καλάμι, ελαφρύ ξύλο ή από πλαστικό, ενώ το μέρος που φέρνει αντίσταση στον αέρα από πλαστικό φύλλο ή χαρτί. Να σημειωθεί πως οι χαρταετοί φτιάχνονται σε τεράστια ποικιλία σχημάτων. Παραδοσιακό σχήμα στην Ελλάδα είναι αυτό με τον εξάγωνο σκελετό. Σημαντικά σημεία του χαρταετού για επιτυχημένο πέταγμα είναι:

  • τα ζύγια της καλούμπας.
  • τα ζύγια της ουράς.
  • το μέγεθος της ουράς.

Χαρταετός κατασκευή: Ακολουθούν δύο βίντεο για να τον φτιάξει κανείς μόνος του:

Χαρταετός κατασκευή: Προσοχή στο πέταγμά του συνιστά ο ΑΔΜΗΕ

Προσοχή στο πέταγμα του χαρταετού συνιστά ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ). Ο ΑΔΜΗΕ συμβουλεύει τους πολίτες λοιπόν, να μην πετούν χαρταετό κοντά σε πυλώνες και γραμμές Υψηλής Τάσης ή κοντά σε Υποσταθμούς, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και διακοπής της παροχής ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή.

Και σε περίπτωση που συμβεί κάτι από τα παρακάτω, επικοινωνήστε άμεσα με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Αν ο χαρταετός λοιπόν, μπλεχτεί σε καλώδια, γιατί είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, τότε για την ασφάλειά σας:

  • Μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα.
  • Μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε πυλώνες Υψηλής Τάσης, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments