Πολιτική

Κορωνοϊός: Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό

Κορωνοϊός: Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό
Κορωνοϊός: Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας.

Αν και σήμερα είναι Καθαρά Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και τον λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα. Οι τρεις τους συζήτησαν τις εξελίξεις στο θέμα του κορωνοϊού και εξέτασαν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. Επίσης, σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές συζητήθηκε η περαιτέρω συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας, όπου και με όποιο τρόπο κριθεί αναγκαίο από την κυβέρνηση.

Κορωνοϊός: Αναστενάζουν τα νοσοκομεία της Αττικής

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, το προηγούμενο 24ωρο 424 πολίτες εισήχθησαν σε νοσοκομεία όλης της επικράτειας, ξεπερνώντας για άλλη μία ημέρα τον αριθμό των 400, όταν ο μέσος όρος της εβδομάδας υπολογίζεται σε 429 ασθενείς. Παράλληλα, ο αριθμός των 1.626 κρουσμάτων, που αντιστοιχεί σε κάτι παραπάνω από 18.000 ελέγχους, δείχνει πως ο δείκτης θετικότητας έφτασε στο 8%, ποσοστό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τους, οι μολύνσεις ίσως φτάσουν τις 3.000 ημερησίως, με την κορύφωση να αναμένεται έως τις 25 Μαρτίου, όπως τόνισε στο Mega ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Κορωνοϊός

Κορωνοϊός

Σχετικά με τη διασπορά, η Αττική κατέγραψε και πάλι τα μισά περίπου. Από τα 1.626 κρούσματα, τα 834 αφορούν το Λεκανοπέδιο, με το κέντρο της Αθήνας να μετρά 233 κρούσματα. Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει ωστόσο και ο Πειραιάς, καθώς κατέγραψε 158 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ωστόσο οι αριθμοί είναι ιδιαίτερα υψηλοί τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού ανά 100.000 κατοίκων υπολογίζεται σε 36.53. Ο αντίστοιχος αριθμός για το κέντρο της Αθήνας είναι 27 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Τα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε Θεσσαλονίκη (145 μολύνσεις), Αχαΐα (60), Ηράκλειο Κρήτης (43), και Χανιά (20).

Κορωνοϊός: Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Χτες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.626 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 221.147 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 58 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.263 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 53, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.091 θάνατοι.  Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 564 (68.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments