Πολιτική

Σκέρτσος: Τον Σεπτέμβριο θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα

Σκέρτσος: Τον Σεπτέμβριο θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα
Σκέρτσος: Λόγο για ένα "πολύ πιο ελεύθερο και αισιόδοξο καλοκαίρι" έκανε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.

Αισιόδοξος ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο Άκης Σκέρτσος. Παρά το γεγονός πως τα κρούσματα στη χώρα συνεχίζουν να είναι υψηλά και ενώ το lockdown παραμένει, o υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ δήλωσε ότι “τον Μάιο θα δούμε μόνιμη άρση των περιοριστικών μέτρων στην οικονομία”.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην “Καθημερινή” ο Άκης Σκέρτσος ανέφερε: «Θεωρούμε πως είναι αναγκαία μια νέα κοινωνική συμφωνία για το πλαίσιο διαχείρισης του τέλους της πανδημίας που θα εξειδικευθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Κατ’ αρχάς απαιτείται ορατότητα με σαφή χρονικά ορόσημα που συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με το πρόγραμμα εμβολιασμού που έχει περιβληθεί με την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Σκέρτσος: Το φετινό καλοκαίρι θα είναι πολύ πιο ελεύθερο

Για τη συνέχεια επεσήμανε ότι, «από τον Σεπτέμβριο μπορούμε να πούμε ότι η ζωή μας θα επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς, έχοντας εντάξει βέβαια τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού μόνιμα πλέον στο πρόγραμμά μας ως ασπίδα προστασίας από τις όποιες μεταλλάξεις του. Το σίγουρο είναι ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι πολύ πιο ελεύθερο και αισιόδοξο από το περυσινό».

Ο Άκης Σκέρτσος

Ο Άκης Σκέρτσος

Παράλληλα, ο κ. Σκέρτσος έκανε ειδική μνεία στους νέους ανθρώπους λέγοντας: «Υπάρχει ευρύτερο ζήτημα διαγενεακής δικαιοσύνης στη χώρα μας με τους νέους να είναι συστηματικά χαμένοι από τις επιλογές που έχουν γίνει διαχρονικά τις τελευταίες δεκαετίες. Αυτό επιτείνεται από την πανδημία». Αφού τους κάλεσε να μην βρουν καταφύγιο στη βία, το φανατισμό, την πόλωση και το μίσος, πρότεινε, «ένα νέο πλαίσιο πολιτικής και ένα νέο λεξιλόγιο ως κοινωνία για να συνομιλήσουμε με τη νέα γενιά που διεκδικεί καλύτερες δουλειές, περισσότερες ευκαιρίες και αξιοκρατία, καλύτερο δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο, διαφάνεια, σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και κυρίως Δικαιοσύνη. Αυτό είναι το μέγιστο διακύβευμα».

Σκέρτσος: Οι ΜΕΘ από 556 που παρέλαβε η παρούσα κυβέρνηση, έχουν αυξηθεί σε 1.404

Ακόμη, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ σημείωσε ότι η χώρα μας τα έχει καταφέρει καλύτερα από άλλες χώρες της Ε.Ε. υπογραμμίζοντας: Οι ΜΕΘ από 556 που παρέλαβε η παρούσα κυβέρνηση, έχουν αυξηθεί σε 1.404, προσελήφθησαν 7.000 υγειονομικοί, 1.400 μόνιμοι γιατροί, 4.000 νοσηλευτές μονιμοποιούνται. Επιπλέον ενισχύθηκαν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (στη Θεσσαλονίκη διπλασιάστηκαν τα οχήματα, ενώ στην Αττική έχουν αυξηθεί από 850 σε 1.300, και κατά 3.000 τα δρομολόγια).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments