Η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε πριν από λίγο την παράταση της σχολικής χρονιάς. Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε καμία ένδειξη για τις εισηγήσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Ενώ η ίδια η υπουργός επαναλάμβανε ότι αναμένει το πόρισμα της επιτροπής προκειμένου να αποφασίσει σχετικά. Στο τραπέζι μέχρι τώρα ήταν είτε το άνοιγμα των σχολείων, είτε η παράταση του σχολικού έτους.
Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη της στο ραδιόφωνο του πρώτου Θέματος, η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε την παράταση. Αναφερόμενη στα σχολεία, η υπουργός ανέφερε ότι θα γίνει εντός του Ιουνίου η παράταση της σχολικής χρονιάς. Υπογράμμισε δε ότι: «Είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία, με ειδική μέριμνα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια».
Οι πανελλαδικές
Η κυρία Κεραμέως διευκρίνισε ότι θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο όπως πέρσι. Όσον αφορά τα πανεπιστήμια, υπάρχει η εισήγηση από τους ειδικούς να γίνει το εαρινό εξάμηνο εξ αποστάσεως. «Επιδιώκουμε κάποιες προσαρμογές για τις πρακτικές ασκήσεις», συμπλήρωσε. Παλιότερα δε είχε δηλώσει ότι έχουν γίνει πολλές προσαρμογές στην εκπαιδευτική διαδικασία. Προσαρμογές όπως η μείωση της ύλης 20% έως 30% στις πανελλήνιες εξετάσεις.
Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, η υπουργός είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και συμμετοχή στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου για τα εμβόλια, αλλά και για την πλατφόρμα για τα τεστ ανίχνευσης του COVID.
Η παράταση του σχολικού έτους
Πριν από την ανακοίνωση που έγινε σήμερα, Τετάρτη (17/3), η υπουργός Παιδείας είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να παραταθεί η σχολική χρονιά και τον Ιούλιο, ενώ είχε υπογραμμίσει πως είναι πιθανό να γίνει «μια μικρή επέκταση του σχολικού έτους μέχρι τέλος Ιουνίου».
Τα τάμπλετ
Σχετικά με τα τάμπλετ, η κυρία Κεραμέως δήλωσε πως μέσα στις επόμενες μέρες θα «πέσουν» οι υπογραφές των 5 εμπλεκόμενων υπουργείων. Το συγκεκριμένο κονδύλι είναι περίπου 120 εκ. ευρώ και αφορά περισσότερο από μισό εκατομμύριο μαθητές.
Τέλος, όπως εξήγησε, ο λόγος που έκλεισαν οριζοντίως οι σχολικές μονάδες, ήταν γιατί παρατηρήθηκε μια αύξηση της επιδημιολογικής εικόνας. Και αυτό λόγω των μεταλλάξεων του κορονοϊού. Η τηλεκπαίδευση λειτουργεί όπως είπε και πάει πολύ καλά, όμως είναι λύση έκτακτης ανάγκης.