Διεθνή

EMA: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο AstraZeneca

EMA: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο AstraZeneca
EMA: Η επικεφαλής του Οργανισμού επισήμανε ότι το εμβόλιο δεν σχετίζεται με αύξηση του συνολικού κινδύνου θρομβοεμβολικών επεισοδίων ή θρόμβων αίματος.

Ασφαλές και αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο της AstraZeneca σύμφωνα με τον EMA, ο οποίος έδωσε το πράσινο φως για τη συνέχιση του εμβολιασμού με το εν λόγω εμβόλιο.

Το εμβόλιο της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca «δεν συνδέεται» με αυξημένο κίνδυνο θρομβοεμβολής, διαβεβαιώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA). Το εμβόλιο της βρετανοσουηδικής εταιρείας για την Covid-19 είναι «ασφαλές και αποτελεσματικό», τόνισε ο ΕΜΑ, επαναλαμβάνοντας για ακόμη μια φορά ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων.

Ωστόσο, η επικεφαλής του EMA, Εμέρ Κουκ, δήλωσε την Πέμπτη ότι η υπηρεσία «δεν μπορεί να αποκλείσει σίγουρα τη σχέση» μεταξύ σπάνιων τύπων θρόμβων αίματος και του εμβολίου και οι ειδικοί συνιστούν την αυξημένη ευαισθητοποίηση των γιατρών και των αποδεκτών για πιθανούς κινδύνους.

Αύριο το πόρισμα του ΠΟΥ

Σημειώνεται πως αύριο Παρασκευή 19/03/2021 θα δημοσιοποιήσει η επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την ασφάλεια των εμβολίων τα πορίσματά της για το εμβόλιο κατά της COVID-19 των AstraZeneca/Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η παγκόσμια συμβουλευτική επιτροπή του ΠΟΥ για την ασφάλεια των εμβολίων εξέτασε τα στοιχεία την Τρίτη και αξιολόγησε τις πληροφορίες για σπάνιες διαταραχές αιματικών θρομβώσεων σε ανθρώπους που είχαν κάνει το εμβόλιο αυτό, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Νωρίτερα σήμερα, ο αρμόδιος για την Ευρώπη διευθυντής του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε, υπογράμμισε πως τα οφέλη από το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 υπερβαίνουν κατά πολύ των κινδύνων και οι χώρες σε όλη την Ευρώπη θα πρέπει να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν για να βοηθήσει να σωθούν ζωές στην πανδημία. EMA

Επισήμανε ακόμη πως οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές ερευνούν ένα μικρό αριθμό περιπτώσεων αιματικών θρομβώσεων που έχουν καταγραφεί και οδήγησαν τις κυβερνήσεις μερικών χωρών της ΕΕ να αναστείλουν τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca. «Αυτή τη στιγμή, δεν γνωρίζουμε αν μερικές ή όλες οι περιπτώσεις προκλήθηκαν από το εμβόλιο ή από άλλους συμπτωματικούς παράγοντες», δήλωσε ο Κλούγκε προσθέτοντας: «Αυτή τη στιγμή πάντως, τα οφέλη από το εμβόλιο AstraZeneca υπερβαίνουν κατά πολύ τους κινδύνους — και η χρήση του θα πρέπει να συνεχιστεί, για να σωθούν ζωές»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments