Διεθνή

ΗΠΑ Βόρεια Κορέα: Στο τραπέζι όλα τα σενάρια

ΗΠΑ Βόρεια Κορέα: Στο τραπέζι όλα τα σενάρια
ΗΠΑ Βόρεια Κορέα: Στο τραπέζι βρίσκονται όλοι οι τρόποι αντιμετώπισης της Βόρειας Κορέας μετά το τελεσίγραφο της χώρας έναντι των ΗΠΑ.

Οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Βόρεια Κορέα είναι ακόμα τεταμένες. Ιδιαίτερα μετά την απόρριψη της επανέναρξης των συνομιλιών μεταξύ της Πιονγκγιάνγκ και της Ουάσινγκτον. Τεταμένες όμως είναι και οι σχέσεις με την Ρωσία όπου ο Πρόεδρος Μπάιντεν προχώρησε σε σκληρές δηλώσεις κατά του Προέδρου Πούτιν.

Σε ότι αφορά όμως την Βόρεια Κορέα, όλα ξεκίνησαν όταν ανώτερο στέλεχος της βορειοκορεατικής διπλωματίας απέρριψε το ενδεχόμενο συνομιλιών. Κληθείς να το σχολιάσει ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλινκεν ανάφερε ότι εξετάζονται όλα τα σενάρια. Δηλαδή, τόσο η πίεση, όσο και η διπλωματία βρίσκονται πάνω στο τραπέζι σε ό,τι αφορά τη Βόρεια Κορέα. ΗΠΑ Βόρεια Κορέα

Οι δηλώσεις Μπλίνκεν

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με νοτιοκορεάτες αξιωματούχους στη Σεούλ, ο κ. Μπλίνκεν ανέφερε πως η κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν θα ολοκληρώσει την αναθεώρηση της πολιτικής των ΗΠΑ έναντι της Πιονγκγιάνγκ τις προσεχείς εβδομάδες. Σε στενή επαφή με τους συμμάχους και εταίρους της Ουάσινγκτον.

Εξετάζονται διάφορες επιλογές, τόσο ως προς την άσκηση πίεσης όσο και ως προς τη διπλωματική προσέγγιση. Αποφεύγοντας να απαντήσει όταν ερωτήθηκε τι πιστεύει ότι θα διαλέξει η Ουάσινγκτον.

Μερικές ώρες νωρίτερα, η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας χαρακτήρισε «φτηνό κόλπο» την προσπάθεια της κυβέρνησης Μπάιντεν να έρθει σε επαφή μαζί της.

ΗΠΑ Βόρεια Κορέα:Οι σχέσεις με την Νότια Κορέα

Ο κ. Μπλίνκεν ολοκληρώνει την πρώτη του επίσκεψη στη Νότια Κορέα αφότου ανέλαβε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μαζί με τον υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Οι δύο υπουργοί της κυβέρνησης του κ. Μπάιντεν εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με τους ομολόγους τους, την υπουργό Εξωτερικών Τσανγκ Ι-γιονγκ και τον υπουργό Άμυνας Σο Χουν, με την οποία δεσμεύθηκαν να επιδιώξουν τη διμερή συνεργασία σε διάφορα πεδία, από την κλιματική αλλαγή και την πανδημία του νέου κορωνοϊού ως το εμπόριο και τα προγράμματα της Βόρειας Κορέας για την κατασκευή πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων.

Οι τέσσερις υπουργοί τόνισαν πως τα οπλικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας «αποτελούν προτεραιότητα για τη συμμαχία». Και εξέφρασαν την «κοινή δέσμευσή τους να αντιμετωπίσουν και να επιλύσουν» το ζήτημα, αναφέρει η ανακοίνωση Τύπου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments