Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας στο OPEN: Να βγουν και να πουν ότι απέτυχαν

Αλέξης Τσίπρας στο OPEN: Να βγουν και να πουν ότι απέτυχαν
Αλέξης Τσίπρας στο OPEN: «Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση δεν απέδωσαν. Έπρεπε να βγει και να πει ότι απέτυχαν», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στο OPEN.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πρόσφατα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι στρατηγική της κυβέρνησης είναι ο διχασμός, σχολιάζοντας μάλιστα και ό,τι έγινε προσφάτως με τον Άδωνι Γεωργιάδη, βρέθηκε σήμερα το πρωί (Πέμπτη 18 Μαρτίου) στο στούντιο της εκπομπής «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN.

Αλέξης Τσίπρας στο OPEN: «Αποτύχαμε σαν πολιτεία»

Στη συνέντευξή του απάντησε ζωντανά στα ερωτήματα του Άκη Παυλόπουλου και της Ντόρας Κουτροκόη για την έξαρση της πανδημίας και τις οικονομικές επιπτώσεις της, για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας, τις ελληνοτουρκικές συνομιλίες και όλα τα άλλα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας. Πιο συγκεκριμένα, τόνισε για μια ακόμα φορά πως «είμαστε στη χειρότερη φάση της πανδημίας. Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση το τελευταίο 5μηνο δεν απέδωσαν. Έπρεπε να βγει και να πει ότι απέτυχαν. Εσείς οι πολίτες, τα τηρήσατε, εμείς όμως, αποτύχαμε σαν πολιτεία. Από τον Νοέμβρη είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Είχαμε μιλήσει για Μπέργκαμο στη Θεσσαλονίκη». Αλέξης Τσίπρας

Αλέξης Τσίπρας στο OPEN: «Η κυβέρνηση βρήκε ευκαιρία να περάσει νομοσχέδια μέσα στην πανδημία»

«Η κυβέρνηση βρήκε ευκαιρία να περάσει νομοσχέδια μέσα στην πανδημία. Νέο πτωχευτικό δίκαιο τη δήθεν 2η ευκαιρία, με χιλιάδες πολίτες να κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη τους κατοικία. Το νομοσχέδιο για τους εισακτέους σε πανεπιστήμια. Μέτρα περιορισμού, όπως η απαγόρευση διαδηλώσεων, η πανεπιστημιακή αστυνομία. Σε μια έκτακτη περίσταση δεν περνάς νομοσχέδια. Είχαμε ζητήσει εθνικό σχέδιο με αποδεκτό υπουργό Υγείας από όλα τα κόμματα. Τα ίδια είπα στην ΠτΔ. Αν όχι έναν κοινό υπουργό Υγείας, ένα εθνικό πλάνο. Ακόμα και χθες πάλι ζήτησα πολιτικό μορατόριουμ, να γίνει ανακωχή, παρά τα όσα έχουν γίνει και να δούμε πώς θα σώσουμε την κατάσταση ακόμα και τώρα», προσέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αγανάκτηση και την αγωνία που νιώθουν οι πολίτες. «Λένε οι πολίτες δεν γίνεται με 200 διασωληνωμένους να με κλείνεις, και να ανοίγεις με 600. Ο κόσμος αισθάνεται να περιορίζεται για αυτό βγαίνει στους δρόμους. Ο κόσμος βιώνει υπερβάλλουσα αστυνομική βία, έχουν περισταλεί οι ελευθερίες του. Δεν μπορεί να βλέπει αστυνομικούς στις γειτονιές να βιαιοπραγούν σε οικογενειάρχες και να μην γίνεται τίποτα».

Αλέξης Τσίπρας

Αλέξης Τσίπρας στο OPEN: «Ο πολίτης δεν σκέφτεται τις εκλογές»

Ερωτηθείς για το κάλεσμα στις διαδηλώσεις, σχολίασε πως «δεν έχω δει μια διαδήλωση που να είναι οι άνθρωποι χωρίς μάσκα. Είδαν τους αστυνομικούς κάτω από το σπίτι και στη γειτονιά τους να ξυλοκοπούν οικογενειάρχες. Πώς θα σταματήσουν να διαδηλώνουν; Να βγει η κυβέρνηση και να μπει σε συνεννόηση. Ο ίδιος πάει στην Ικαρία και κάθεται και τρώει και πίνει. Και πάει στην Πάρνηθα και κάνει μοτοκρός χωρίς μάσκα. Ο κόσμος βλέπει μια κυβέρνηση που έχει χάσει την συναίσθηση του τι βιώνει ο μέσος πολίτης».

«Είμαστε σοβαρή πολιτική δύναμη. Όταν έχεις 7.500 νεκρούς, κόσμο να χαροπαλεύει, είναι σοβαρά πράγματα; Δεν ζητάμε εξουσία για την εξουσία. Ζητάμε διακυβέρνηση για να δημιουργήσουμε για τον τόπο. Όταν μας πίεζε η τρόικα, έλεγε ο Μητσοτάκης βάστα Σόιμπλε και ζήταγε εκλογές. Δεν με προβληματίζει η εικόνα των δημοσκοπήσεων. Ο πολίτης δεν σκέφτεται τις εκλογές. Θέλουν να τελειώσει αυτό το βάσανο. Αποτυπώνεται η οργή και η αγανάκτηση στις δημοσκοπήσεις. Έχουμε κι εμείς τις μετρήσεις μας. Το ανέκδοτο που επιλέγει η κυβέρνηση να βγάζει δημοσκοπήσεις με 30 μονάδες διαφορά, πρέπει να τελειώσει», εξέφρασε για τις δημοσκοπήσεις και το ενδεχόμενο εκλογών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments