Γερμανία: Έκκληση στους πολίτες να μην ταξιδέψουν το Πάσχα
Δραματική είναι η κατάσταση στη Γερμανία. Καθώς τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά ο υπουργός Υγείας της χώρας έβαλε φρένο στις όποιες ελπίδες για περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων. Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI) Λαρς Σάαντε, καλεί τους πολίτες να μην ταξιδέψουν κατά την πασχαλινή περίοδο ώστε να συγκρατηθεί η αύξηση του αριθμού των μολύνσεων.
“Υπάρχει κίνδυνος η Γερμανία να βρεθεί το Πάσχα σε παρόμοια κατάσταση με αυτή στην οποία βρισκόταν τα Χριστούγεννα”, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος του RKI και συνέχισε: «Είναι απολύτως πιθανό να έχουμε το Πάσχα μια κατάσταση παρόμοια με αυτή που γνωρίσαμε πριν από τα Χριστούγεννα, με έναν πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων, πολλές σοβαρές περιπτώσεις και θανάτους, και με τα νοσοκομεία να έχουν ξεπεράσει τις δυνατότητές τους».
Γερμανία: Πιθανό να επιβληθούν εκ νέου κάποιοι επιπλέον περιορισμοί
Ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, με τη σειρά του δήλωσε σήμερα πως η αύξηση των μολύνσεων μπορεί να σημάνει την εκ νέου επιβολή περιορισμών για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού. «Ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων μπορεί να σημάνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε περαιτέρω βήματα ανοίγματος τις επόμενες εβδομάδες. Αντιθέτως μπορεί να κάνουμε ακόμη και βήματα προς τα πίσω», υπογράμμισε κατά την εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου.
Γερμανία: Παράλογη η χαλάρωση των μέτρων
Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες μέρες κι άλλοι ειδικοί είχαν ζητήσει να μην χαλαρώσουν τα μέτρα. Ο διακεκριμένος καθηγητής μικροβιολογίας, Κρίστιαν Ντρόστεν, έχει εκτιμήσει ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί μετά το Πάσχα (των Καθολικών, την 4η Απριλίου), κυρίως λόγω των ιδιαίτερα μεταδοτικών παραλλαγών του βασικού στελέχους του ιού. Προειδοποιεί μάλιστα ότι οι συνθήκες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες για τους μη εμβολιασμένους ηλικίας άνω των 50 ετών.
«Λίγο μετά το Πάσχα, η κατάσταση θα είναι και πάλι όπως ήταν αμέσως μετά τα Χριστούγεννα. Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα δεν είναι καλή. Η πιο μεταδοτική παραλλαγή του ιού, η Β.1.1.7, εξαπλώνεται όλο και πιο πολύ, αυτή τη στιγμή αφορά τα τρία τέταρτα των περιπτώσεων», εξήγησε ο Ντρόστεν στο podcast της Ραδιοτηλεόρασης Βόρειας Γερμανίας (NDR).
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας