Αθλητισμός

Euroleague Ολυμπιακός: Πως θα προκριθεί

Euroleague Ολυμπιακός: Πως θα προκριθεί
Euroleague Ολυμπιακός: Αν και έχει πολύ μικρές ελπίδες ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί στη Euroleague με μια σειρά αποτελεσμάτων.

Ο Ολυμπιακός αν και είναι δύσκολο να δει πρόκριση στη Euroleague, εντούτοις δεν έχει χάσει εντελώς τις πιθανότητες να καταφέρει κάτι τέτοιο ακόμα και αν οι πιθανότητές του είναι πολύ μικρές, ώστε να βρεθεί στην επόμενη φάση. Θυμίζουμε πως στις δύο τελευταίες ευρωπαϊκές του εμφανίσεις ο Ολυμπιακός παρουσίασε πολύ καλή εικόνα επικρατώντας με 80-84 επί της Άλμπα Βερολίνου και 75 -61 επί της Ζενίτ. Euroleague Ολυμπιακός

Euroleague Ολυμπιακός: Τι αποτελέσματα χρειάζεται

Οι τρεις συνεχόμενες νίκες των «ερυθρόλευκων», σε συνδυασμό με όσα έκαναν οι ομάδες στο γκρουπ γύρω από την 8η θέση, δημιούργησαν συνθήκες πρόκρισης για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, έστω και αν αυτό «μεταφράζεται» σε ελάχιστες και μόνο μαθηματικές ελπίδες. Για να πετύχει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να πετύχει το 4/4 στις επόμενες αναμετρήσεις, ενώ οι προπορευόμενοι θα πρέπει να κάνουν μαζεμένες ήττες.

Μετά το τέλος του αγωνιστικού διημέρου, οι Πειραιώτες έχουν ρεκόρ 14-16 και ανέβηκαν βαθμολογικά, πλησιάζοντας την 8η θέση, που αυτή την στιγμή «ανήκει» στην Ζενίτ. Οι Ρώσοι πάντως έχουν μόλις δύο περισσότερες νίκες από τον Ολυμπιακό (16-13), ενώ στον ίδιο αριθμό βρίσκονται οι Μπασκόνια και Βαλένθια, με ρεκόρ 16-14. Στο 50% και το 15-15 είναι η Ζαλγκίρις, ενώ λίγο πιο πάνω βρίσκεται η Ρεάλ (17-13) και η Φενέρμπαχτσε (18-12), αναφέρει το sdna.

Αν πέσουν όλα τα δεδομένα στο τραπέζι, ο Ολυμπιακός πρέπει να αφήσει πίσω του τις παραπάνω ομάδες, εκτός της Ρεάλ και της Φενέρ, που -για την ώρα- βρίσκονται εντός οκτάδας. Αυτό «συνοδεύεται» με το πρόγραμμα της ομάδας του Πειραιά, αφού μέσα στις επόμενες αγωνιστικές καλείται να αντιμετωπίσει και τους Ισπανούς και τους Τούρκους, ενώ έχει και εκτός έδρας αποστολή κόντρα στην Βαλένθια.Για παράδειγμα η Ζενίτ, που έμοιαζε φαβορί πριν λίγες εβδομάδες και τώρα κινδυνεύει, έχει εντός έδρας παιχνίδια με τρεις αδιάφορες βαθμολογικά ομάδες (Παναθηναϊκός, Βιλερμπάν, Μακάμπι), υποδέχεται επίσης την ΤΣΣΚΑ και θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας μόνο την πιο κακή και αδύναμη ομάδα της φετινής διοργάνωσης (Χίμκι). Euroleague Ολυμπιακός

Euroleague Ολυμπιακός: Οι υπόλοιπες ομάδες

Τρία εντός έδρας ματς έχει και η πάντα δυνατή στο σπίτι της Ζαλγκίρις (Μακάμπι, Άλμπα, Παναθηναϊκός), ενώ η Βαλένθια έχει «κυκλώσει» τα παιχνίδια με την Άλμπα στην Γερμανία και με τον Ολυμπιακό στην Ισπανία. Η ομάδα του Χάουμε Πονσαρνάου θα φιλοξενήσει επίσης την Μπάγερν και την Μπασκόνια, οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι -τουλάχιστον στα χαρτιά- μοιάζει δύσκολο να μετρήσει δύο ή περισσότερες ήττες.

Αντίθετα, το πρόγραμμα της Μπασκόνια «κρύβει» δυσκολίες, ενώ επικίνδυνα ματς έχει μπροστά της και η Φενέρ, που ωστόσο είναι πιο «άνετη» βαθμολογικά και αγωνιστικά, αφού οι εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος δείχνουν πως το σύνολο του Ιγκόρ Κοκόσκοφ θα βρεθεί στην post season. Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως τα σενάρια αφήνουν εκτός την ΤΣΣΚΑ, την Αρμανι, την Εφές και την Μπάγερν. Οι 19 νίκες τους αποτελούν «μαξιλαράκι» και μόνο με «εγκλήματα» θα χάσουν την πρόκριση, οπότε η λογική λέει πως θα παλέψουν στη συνέχεια για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στον βαθμολογικό πίνακα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments