Αθλητισμός

Χοσέ Λουίς Σιλαβέρτ: Σαν σήμερα το καλύτερο γκολ από τερματοφύλακα

Χοσέ Λουίς Σιλαβέρτ: Σαν σήμερα το καλύτερο γκολ από τερματοφύλακα
Χοσέ Λουίς Σιλαβέρτ: Ο Παραγουανός πέτυχε συνολικά 67 γκολ στην καριέρα του αλλά εκείνο που σημείωσε στις 22 Μαρτίου του 1996 έμεινε στην ιστορία.

Το καλύτερο γκολ που έχει σημειωθεί από τερματοφύλακα πέτυχε σαν σήμερα, 25 χρόνια πριν, ο Χοσέ Λουίς Σιλαβέρτ. Μπορεί το γκολ που πέτυχε ο Νίκος Παπαδόπουλος στη χθεσινή αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης με τον Παναθηναϊκό, για τα play off, να είναι πράγματι εντυπωσιακό αυτό του Παραγουανού όμως παραμένει πρώτο στη σχετική λίστα.

Χοσέ Λουίς Σιλαβέρτ: Το είχε πετύχει με εκτέλεση φάουλ από τα 60 μέτρα

Σαν σήμερα λοιπόν, ο Χοσέ Λουίς Σιλαβέρτ πέτυχε το καλύτερο γκολ που έχουμε δει από τερματοφύλακα μέχρι σήμερα. Ο Παραγουανός γκολκίπερ σημείωσε 67 γκολ στην καριέρα του αλλά εκείνο που είχε πετύχει στις 22 Μαρτίου του 1996 στη νίκη της Βελέζ με 3-2 επί της Ρίβερ Πλέιτ έμεινε στην ιστορία. Με εκτέλεση φάουλ από τα 60 μέτρα είχε “πιάσει στον ύπνο” τον Χερμάν Μπούργος γράφοντας αυτό το “ποιήμα”. Θυμίζουμε ότι ο Μπούργος είναι ο άλλοτε βοηθός του Ντιέγκο Σιμεόνε στην Ατλέτικο Μαδρίτης και νυν προπονητής της Νιούελς Ολντ Μπόις.

«Κάποιοι παίκτες έχουν σκοράρει από μακριά, αλλά συνήθως από τύχη. Όχι εγώ! Είδα τον Μπούργος έξω από την εστία του. Μάλλον κοίταζε τα πουλιά και δεν ήταν συγκεντρωμένος στον αγώνα. Έτσι άρχισα να τρέχω προς την μπάλα. Όταν έφτασα σε αυτή, είδα τον διαιτητή μπροστά μου και του φώναξα ‘Κάνε άκρη’. Ευτυχώς με άκουσε, γιατί αν δεν έσκυβε το σουτ μου θα μπορούσε να τον βγάλει νοκ άουτ», είχε αναφέρει ο Σιλαβέρτ μετά τον αγώνα.

Ακόμη είχε πει: «Στην αρχή νόμιζα πως η μπάλα πήρε πολύ ύψος, αλλά μετά άρχισε να κατεβαίνει απότομα. Όταν ο Μπούργος προσπάθησε να αντιδράσει ήταν αργά. Το πανηγύρισα έξαλλα με τους συμπαίκτες μου που ήρθαν πάνω μου. Ακόμη και αντίπαλοι ήρθαν να με συγχαρούν. Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή για μένα, γιατί ο πατέρας μου ανάρρωνε από ένα πρόβλημα στην καρδιά του και μπορούσα να του αφιερώσω το γκολ μου. Μετά τον αγώνα, αφού κερδίσαμε, χάρισα τη φανέλα μου στον διαιτητή. Ήταν το τελευταίο του παιχνίδι και το άξιζε για τα αντανακλαστικά του».

Χοσέ Λουίς Σιλαβέρτ: Δείτε το εντυπωσιακό γκολ του

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments