Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ο Λευκός Πύργος φωταγωγήθηκε

Θεσσαλονίκη: Ο Λευκός Πύργος φωταγωγήθηκε
Θεσσαλονίκη: Ο Λευκός Πύργος «φόρεσε» τα χρώματα και εικόνες της Ελλάδας και το αποτέλεσμα είναι φαντασμαγορικό.

Στη Θεσσαλονίκη ο Λευκός Πύργος φωταγωγήθηκε με τα χρώματα της Ελλάδας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ οι κάτοικοι της πόλης θαύμασαν τα μηνύματα που αποτυπώθηκαν στο εμβληματικό κτίριο στην καρδιά της πόλης.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα άκρως εντυπωσιακό θέαμα, καθώς στην επιφάνεια του Λευκού Πύργου ζωντάνεψε η μορφή του «Έλληνα Αγωνιστή» από το έργο του Ιταλού ζωγράφου Λουντοβίκο Λιπαρίνι, αποτυπώθηκαν οι στίχοι: «Η δύναμή σου πέλαγο, η θέλησή μου βράχος» από τους Ελεύθερους Πολιορκημένους του Διονυσίου Σολωμού, ενώ προβλήθηκαν οι χρονολογίες “1821-2021” και με φόντο τη γαλανόλευκη σημαία το μήνυμα «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση».

Θεσσαλονίκη: Δείτε φωτογραφίες από τη φωταγώγηση του Λευκού Πύργου:

Θεσσαλονίκη: Κύμα συνωστισμού για take away ποτά

Την ίδια στιγμή, στη Θεσσαλονίκη παρατηρήθηκε κύμα… συνωστισμού για να παραλάβουν ποτά take away. Η συμπρωτεύουσα σήμερα κατέγραψε 315 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, ωστόσο οι Θεσσαλονικείς ξεχύθηκαν στους δρόμους για να γιορτάζουν την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Από νωρίς το παραλιακό μέτωπο πλημμύρισε από τους κατοίκους της πόλης, ενώ αργότερα η νεολαία άρχισε να κινείται προς τα μαγαζιά της παραλιακής για να προμηθευτούν take away ποτά, λίγο πριν τεθεί σε ισχύ η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 21:00. Σύμφωνα με το ThessToday.gr η Ελληνική Αστυνομία δεν έκανε την εμφάνισή της.

Θεσσαλονίκη: Ατέλειωτες ουρές και αναμονή για μπακαλιάρο

Το αδιαχώρητο επικράτησε σήμερα το μεσημέρι, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης με πλήθος κόσμου να σχηματίζει ουρές έξω από τα καταστήματα, περιμένοντας υπομονετικά να προμηθευτεί μπακαλιάρο, το έδεσμα της εθνικής μας εορτής. Στα Λαδάδικα βρίσκονται μερικά από τα πιο γνωστά καταστήματα εστίασης που ειδικεύονται στο μπακαλιάρο και φέτος όπως κάθε χρόνο από αρκετά νωρίς πάρα πολλοί Θεσσαλονικείς, οπλισμένοι με υπομονή, στήθηκαν στην ουρά και περίμεναν τη σειρά τους. Βέβαια, οι πιο… «έμπειροι» είχαν προνοήσει να παραγγείλουν από νωρίς, ωστόσο πολλά ήταν τα άτομα που στήθηκαν στην ουρά για ώρες προκειμένου να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments