Πολιτική

Ερντογάν: Εκνευρίστηκε με το τηλεφώνημα Μητσοτάκη – Μπάιντεν

Ερντογάν: Εκνευρίστηκε με το τηλεφώνημα Μητσοτάκη – Μπάιντεν
Ερντογάν: O Τούρκος πρόεδρος δεν πήρε με καλό μάτι την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών. Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου για τις εξελίξεις.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται να εκνευρίστηκε από την άμεση επικοινωνία που είχαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Τζο Μπάιντεν έπειτα από τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής που έβαλε σε καθεστώς επιτήρησης την Τουρκία.

Αντίθετα, η Αθήνα παρουσιάζεται ιδιαίτερα ευχαριστημένη από τη χθεσινή ημέρα αφού θετικά ήταν τα μηνύματα από την τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Αυτό, μάλιστα, έγινε την ημέρα της επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, προσθέτοντας και συμβολική αξία στο τηλεφώνημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Open και την ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου, η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν θέλει στρατηγικό ρόλο για την Ελλάδα στη Μεσόγειο.  Μάλιστα, κατά τη συνομιλία των δυο ανδρών επιβεβαιώθηκαν τα κοινά σημεία και συμφωνήθηκε η κοινή πορεία Ελλάδας και ΗΠΑ σε μια σειρά θεμάτων. Ειδικό βάρος έχει δοθεί στη Σούδα, η οποία εξελίσσεται στην καλύτερη αμερικανική βάση στο εξωτερικό.

Ερντογάν: Δεν έχει μιλήσει ακόμα με τον Αμερικανό πρόεδρο

Αν το επιτρέψουν οι συνθήκες τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο το καλοκαίρι, όπως άλλωστε έχει κάνει γνωστό και η κυβέρνηση. Από την άλλη πλευρά η Τουρκία «βράζει» με το τηλεφώνημα Μπάιντεν στον Έλληνα πρωθυπουργό καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακόμη αναμένει επικοινωνία αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει ακόμη επικοινωνήσει μαζί του, αναβάλλοντας συνέχεια αυτό το τηλεφώνημα.

Μάλιστα, έγινε προσπάθεια από πλευράς Τουρκίας το τηλεφώνημα αυτό να γίνει ταυτόχρονα με την επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όμως οι προσπάθειες αυτές έπεσαν στο κενό.

Ερντογάν: Δεν έχει μιλήσει ακόμα με τον Αμερικανό πρόεδρο

Ερντογάν: Δεν έχει μιλήσει ακόμα με τον Αμερικανό πρόεδρο

Το τηλεφώνημα σε Ερντογάν αργεί και θα αργήσει και άλλο όπως δείχνουν τα πράγματα καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, ο Τζο Μπάιντεν, υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την αρχή της πολιτικής του καριέρας, θα είναι σαν να προδίδει τα εκατομμύρια των γυναικών που επηρεάζονται από την αποχώρηση της Τουρκίας από τη συνθήκη της Κωνσταντινούπολης, να προδίδει αυτούς μάχονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες. Η συμπεριφορά του Ερντογάν τον τελευταίο καιρό έχει απομακρύνει και άλλο Τουρκία και ΗΠΑ.

Ερντογάν: Δείτε την ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments