Lifestyle

Μόνικα: To τραγούδι για τα 200 χρόνια 1821

Μόνικα: To τραγούδι για τα 200 χρόνια 1821
Μόνικα: Στο πλαίσιο των 200 ετών από την Επανάσταση η τραγουδίστρια παρουσίασε το νέο της τραγούδι για το 1821, σε μουσική της ίδιας της τραγουδοποιού.

Με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, η Μόνικα μοιράστηκε ένα νέο τραγούδι. Ο τίτλος του τραγουδιού είναι «ELLAS 21», σε μουσική της ίδιας της τραγουδοποιού και στίχους Σταύρου Ξενίδη. Ακούστηκε πολύ τα τελευταία 24ωρα, αλλά και σχολιάστηκε πολύ, σε αρκετές περιπτώσεις με αρνητικό τρόπο, κυρίως από τα social media, όπου πολλοί χρήστες στο Twitter, το σχολίασαν πολύ αρνητικά.

Η ανάρτηση της Μόνικα

Η Monika εξήγησε με ανάρτησή της στα social media τί ήταν αυτό που την ώθησε στην δημιουργία του επετειακού αυτού τραγουδιού το οποίο μάλιστα συνόδευσε οπτικά με έναν πίνακα του σπουδαίου Γάλλου ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου (La Grèce sur les ruines de Missolonghi)»: «Σήμερα ξύπνησα νωρίς το πρωί για να δω τη παρέλαση μαζί με τη κορούλα μου.

Πληθώρα συναισθημάτων ξεδιπλώνονται μέσα μου. Συγκινούμαι. Υπερηφάνεια, ηρωισμός, αυτοθυσία που ρέει στο αίμα των Ελλήνων» έγραψε χαρακτηριστικά προσθέτοντας: «Γλυκιά μου Ελλάδα, να ξέρεις πως όχι μόνο σήμερα αλλά και κάθε μέρα νιώθουμε βαθιά ευγνωμοσύνη για τη κάθε μάχη που τα παιδιά σου δίνουν και κερδίζουν…Είσαι μια ευλογημένη χώρα κι εμείς όλοι τυχεροί που βρεθήκαμε στην αγκαλιά σου. Χρόνια Πολλά!».

Το έργο του Ντελακρουά, το οποίο φιλοξενείται στο Μουσείο Καλών Τεχνών του Μπορντώ απεικονίζει την προσωποποίηση της ηρωικής Ελλάδας. Φοράει ελληνική παραδοσιακή φορεσιά, ξεκούμπωτη στο στήθος. Είναι στραμμένη προς τον θεατή με τα χέρια σε στάση απόγνωσης, και το πρόσωπο σε τρία τέταρτα στραμμένο προς τα αριστερά. Στέκει όρθια επάνω στα ερείπια του Μεσολογγίου, που έχουν καταπλακώσει έναν αγωνιστή. Στο βάθος ένας άνδρας με κίτρινο τουρμπάνι που συμβολίζει τον εχθρό καρφώνει μια σημαία στο έδαφος.

Οι αντιδράσεις στο Twitter

Το κομμάτι κινείται σε ιδιαίτερους μουσικούς δρόμους καθώς συνδυάζει το πομπώδες χορωδιακό ύφος με πιο σύγχρονες μουσικές φόρμες ενώ η ερμηνεία – απαγγελία της Monika, σε κάποιο σημείο, παραπέμπει σε χορό αρχαίας τραγωδίας.

Ίσως αυτή ασυνήθιστη και απρόβλεπτη μουσική ανάμειξη να ξένισε αρκετούς που έσπευσαν να σχολιάσουν αρνητικά στα social media την νέα αυτή μουσική παρέμβαση της τραγουδοποιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments