Διεθνή

Διώρυγα Σουέζ: Πολύ μεγάλος ο αριθμός πλοίων στις εισόδους της

Διώρυγα Σουέζ: Πολύ μεγάλος ο αριθμός πλοίων στις εισόδους της
Διώρυγα Σουέζ: Πάνω από 100 πλοία αναμένεται να διέλθουν από τη Διώρυγα και από τις δύο κατευθύνσεις της, το πρωί της Τρίτης.

Στη Διώρυγα του Σουέζ έχει συγκεντρωθεί πολύ μεγάλος αριθμός πλοίων στις δύο εισόδους της. Αυτό προκλήθηκε από την προσάραξη του γιγαντιαίου πλοίου εμπορευματοκιβωτίων Ever Given. Και σύμφωνα με τις πληροφορίες, μπορεί να τερματιστεί σε τρεις με τρεισήμισι ημέρες.

Αυτό δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ. Ο ναύαρχος Οσάμα Ράμπια εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου ότι 113 πλοία αναμένεται να διέλθουν από τη Διώρυγα και από τις δύο κατευθύνσεις έως τις 08:00 το πρωί της Τρίτης, τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδας).

Διώρυγα Σουέζ: Γιατί είναι τόσο σημαντική;

Η Διώρυγα του Σουέζ είναι η μεγαλύτερη διώρυγα του κόσμου, συνολικού μήκους 162 χιλιομέτρων, ενώ προσθέτοντας τα σημεία αγκυροβολίων και το μήκος της ενδιάμεσης λίμνης, το συνολικό της μήκος φθάνει τα 190 χιλιόμετρα. Έχει μέγιστο πλάτος, σε ορισμένα σημεία, 160 – 200 μέτρα και βάθος 11,60 μέτρων. Διατρέχει κατά διεύθυνση Βορρά – Νότο τον ισθμό του Σουέζ, ενώνοντας τη Μεσόγειο θάλασσα με την Ερυθρά θάλασσα.

Αρχίζει από το Πορτ Σάιντ, λιμένα εισόδου στη Μεσόγειο και καταλήγει στον λιμένα Σουέζ που βρίσκεται στο μυχό του ομώνυμου κόλπου της Ερυθράς θάλασσας. Η Μεσόγειος και η Ερυθρά θάλασσα δεν παρουσιάζουν μεταξύ τους υψομετρική διαφορά. Κατά το μεγαλύτερο μέρος της, η διώρυγα είναι πλεύσιμη κατά μία κατεύθυνση.

Διώρυγα Σουέζ: Τι συνέβη με το πλοίο Ever Given;

Η Διώρυγα του Σουέζ «επαναλειτούργησε» καθώς ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός του γιγαντιαίου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given, που προσάραξε και έκλεισε τη Διώρυγα για σχεδόν μία εβδομάδα. Όπως αναφέρεται, ξεκίνησε να πλέει ξανά και έβαλε μπροστά τις μηχανές του. Μάλιστα, διασφαλίζεται πως θα μπορέσει να συνεχίσει ομαλά το ταξίδι του, σύμφωνα με ό,τι ανέφερε η εταιρεία Inchcape Shipping Services.

Πρόκειται για εξέλιξη που γεννά ελπίδες πως η πολυσύχναστη θαλάσσια οδός θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία το συντομότερο δυνατό. Το σκάφος μήκους 400 μέτρων και εκτοπίσματος 220.000 τόνων κατορθώθηκε να επανέλθει σε πλεύση στις 04:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και «διασφαλίζεται», όπως ανέφερε η Inchcape, η οποία παρέχει διάφορες ναυτιλιακές υπηρεσίες σε διεθνές επίπεδο. Επίσης, ο εξειδικευμένος ιστότοπος εντοπισμού πλοίων Vessel Finder μετέβαλε την κατάσταση του Ever Given σε «εν πλω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments