Διεθνή

Εμβόλιο AstraZeneca: Ο Καναδάς σταματάει τους εμβολιασμούς

Εμβόλιο AstraZeneca: Ο Καναδάς σταματάει τους εμβολιασμούς
Εμβόλιο AstraZeneca: Ο Καναδάς ακολουθεί τα χνάρια της Γερμανίας και διακόπτει τους εμβολιασμούς για τους 55 και κάτω ετών.

Στον Καναδά οι αξιωματούχοι υγείας δήλωσαν τη Δευτέρα ότι αναστέλλονται οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca σε άτομα κάτω των 55 ετών, ενώ σκοπεύουν να απαιτήσουν να γίνει εκ νέου ανάλυση των κινδύνων και των οφελών του συγκεκριμένου εμβολίου βάσει της ηλικίας και του φύλου. Σημειώνεται ότι σήμερα η Γερμανία ανακοίνωσε την αναστολή των εμβολιασμών της AstraZeneca.

Η παραπάνω απόφαση λήφθηκε μετά την αναφορά σπάνιων αλλά εξαιρετικά σοβαρών περιστατικών θρομβώσεων στην Ευρώπη, καθώς και περιστατικών που οδηγήθηκαν σε θάνατο μετά τον εμβολιασμό, κυρίως σε νεαρές γυναίκες. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τέτοιες περιπτώσεις στον Καναδά. AstraZeneca

NACI: «Σημαντική αβεβαιότητα γύρω από το εμβόλιο»

Το Εθνικό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Ανοσοποίησης (NACI), μία ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων, δήλωσε τη Δευτέρα ότι το ποσοστό των περιστατικών που έχουν παρουσιάσει θρομβώσεις δεν ήταν ακόμη σαφές. Μέχρι στιγμής, το 40% των ανθρώπων που έχουν παρουσιάσει θρομβώσεις έχει πεθάνει, αλλά αυτό μπορεί να μειωθεί αργότερα καθώς περισσότερες περιπτώσεις θα εντοπίζονται και θα αντιμετωπίζονται σωστά νωρίτερα. «Από ό, τι είναι γνωστό αυτή τη στιγμή, υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα σχετικά με το όφελος του εμβολίου της AstraZeneca σε ενήλικες κάτω των 55 ετών», δήλωσε το συμβούλιο σε γραπτή σύσταση.

Οι ηλικιωμένοι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου από τον κορωνοϊό, και η επιπλοκή φαίνεται να είναι πιο σπάνια σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, δήλωσε η NACI, έτσι ώστε να μπορούν να τους δοθεί το εμβόλιο «με ενημερωμένη συγκατάθεση». Ωστόσο, δήλωσε πως θα σταματήσει το εμβόλιο για άτομα κάτω των 55 ετών. Το συμβούλιο είπε ότι έλαβε υπόψη ότι ο Καναδάς έχει πρόσβαση και σε άλλα εμβόλια, με το μεγαλύτερο μέρος του εφοδιασμού να προέρχεται μέχρι στιγμής από την Pfizer και τη Moderna.

AstraZeneca

Health Canada: Θα θέσει όρους και περιορισμούς

Η Health Canada, η ρυθμιστική αρχή για τα ναρκωτικά της χώρας, δήλωσε ότι θα προσθέσει όρους και προϋποθέσεις στις εγκρίσεις του εμβολίου AstraZeneca, συμπεριλαμβανομένης της «απαίτησης οι κατασκευαστές να διεξάγουν λεπτομερή αξιολόγηση των οφελών και των κινδύνων του εμβολίου ανά ηλικία και φύλο στο πλαίσιο του Καναδά». Η Health Canada δήλωσε ότι είχε συνομιλήσει με την AstraZeneca και αφού έχει τις απαιτούμενες πληροφορίες, «θα καθορίσει εάν απαιτούνται πρόσθετες κανονιστικές ενέργειες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments