Δερμιτζάκης lockdown: Να ανοίξουμε γιατί δεν πάμε καλά
Πολλές φορές στο παρελθόν ο κ. Δερμιτζάκης, έχει αναφερθεί στο lockdown και γενικά στην πανδημία και στο πως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί η κρίση. Μάλιστα, πρόσφατα πρότεινε το άνοιγμα των δραστηριοτήτων. Σήμερα δε σε συνέντευξη του τάχθηκε υπέρ της ελεγχόμενης άρσης κάποιων μέτρων προκειμένου να δοθούν κίνητρα στους πολίτες.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής Γενετικής εκτίμησε ότι πρέπει να ανοίξουν δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους ώστε να βοηθήσει την ψυχολογία των πολιτών και να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού.
Δερμιτζάκης lockdown: Ανάγκη αλλαγής μοντέλου μέτρων
«Παίρνουμε ένα ρίσκο μήπως δουλέψει άλλο μοντέλο. Αυτή την στιγμή οι πολίτες δεν έχουν κίνητρο να ακολουθούν κανένα μέτρο Αν συνεχίσουμε έτσι μπορεί να φτάσουμε στα 5000 κρούσματα την ημέρα» δήλωσε μεταξύ άλλων και πρότεινε άνοιγμα με ένα υπολογισμένο ρίσκο για συγκεκριμένες δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους.
Επίσης πρότεινε άμεσα άνοιγμα λιανεμπορίου με ραντεβού, εστίασης, καθώς και άνοιγμα σχολείων με σκοπό την κοινωνική αποσυμπίεση των πολιτών. “Να ανοίξουμε γιατί έτσι όπως πάμε δεν πάμε καλά. Για να μειώσουμε την μετάδοση γιατί αυτό το lockdown δεν δουλεύει”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Δερμιτζάκης lockdown: Η εκτίμηση για έκρηξη κρουσμάτων
Πρόσθεσε πως αν μείνουμε έτσι θα πάνε 5000-5500 τα κρούσματα μέχρι τον Μάιο και θα έχουμε μια αργή μείωση όποτε τον Ιούνιο δεν θα είμαστε σε μια κατάσταση που θέλουμε. Τόνισε πως το έξω θέλουμε δεν θέλουμε θα κάνει τεράστια διαφορά και ακόμα και αύξηση των κρουσμάτων να δούμε στην αρχή, στην συνέχεια λόγω καιρού θα δούμε βελτιωμένη εικόνα».
Αναφορικά με την αντιπαράθεση που είχε σχετικά με την άρση του lockdown στα social media με τον κ. Παυλάκη, σημείωσε πως «και οι δύο έχουμε συναισθηματική φόρτιση και πάνω σε αυτή μπορεί να πούμε κάτι παραπάνω καμιά φορά».
Δερμιτζάκης lockdown: Η ανάρτηση του για το αδιέξοδο
Σε ανάρτηση του μάλιστα είχε αναφέρει τα ακόλουθα: «Αδιέξοδο. Οπως βλέπουμε τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται με ένα σχετικά σταθερό ρυθμό. Επομένως είναι ξεκάθαρο οτι τα μέτρα σε συνδυασμό με την συμμετοχή των πολιτών δεν έχουν το αποτέλεσμα που θέλουμε και το R είναι σταθερά και αρκετά πάνω από το 1. Τα lockdown δουλεύουν πολυ καλά και είναι η σωστή λύση όσο η συμμετοχή του κόσμου είναι δυνατή. Τώρα που δεν είναι, η λύση αυτή δεν είναι τόσο αποτελεσματική.
- Να δεχθώ ότι οι μεταλλάξεις κάνουν τον έλεγχο της μετάδοσης πιο δύσκολο.
- Να δεχθώ ότι αν δεν είχαμε αυτά τα μέτρα τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.
- Να δεχθώ ότι η πρόταση μου για να ανοίξουμε πολύ προσεκτικά κάποιες δραστηριότητες ώστε να γίνουν επαφές έξω αντι για μεσα στο σπίτι ώστε να μειωθεί η μετάδοση έχει ρίσκο.”
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας