Διεθνή

ΗΠΑ: Το μυστηριώδες tweet που έγινε viral

ΗΠΑ: Το μυστηριώδες tweet που έγινε viral
ΗΠΑ: Μία μυστηριώδης ανάρτηση έκανε την εμφάνισή της στο Twitter, με τους χρήστες να υποπτεύονται πως πρόκειται για απόρρητες πληροφορίες.

Ένα μυστηριώδες tweet εμφανίστηκε σήμερα στα social media, προκαλώντας φρενίτιδα στους χρήστες του Twitter, αλλά και τρομερή ανησυχία στη Διοίκηση του Αμερικανικού Στρατού. Το περίφημο tweet είχε μόλις 13 χαρακτήρες και έγραφε ;l;;gmlzxssaw.

Το μυστηριώδες tweet ώθησε αρκετούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να εκφράσουν τη δική τους θεωρία και συγκεκριμένα ότι ήταν εμπιστευτικές πληροφορίες, για παράδειγμα ένας κωδικός πρόσβασης ή ένας κωδικός πυρηνικής εκτόξευσης, που κατά λάθος είχε διαρρεύσει. Ο συνταξιούχος υπολοχαγός στρατού των ΗΠΑ Mark Hertling συνόψισε πολλές απαντήσεις δημοσιεύοντας: «Είναι ένα tweet τσέπης από τα πυρηνικά μας γραφεία. Όλα είναι καλά», έγραψε και συνόδεψε το μήνυμα του με ένα emoji.

Ο χιουμοριστικός λογαριασμός που ονομάζεται «Τεράστιες Στρατιωτικές Γάτες», και ο οποίος συνήθως αναρτά επεξεργασμένες εικόνες τεράστιων γατών που χειρίζονται στρατιωτικά μηχανήματα, αναδείχθηκε σε σταρ του περιστατικού, γράφοντας: «Θα έχω μεγάλο πρόβλημα…» και υπονοώντας ότι κάποια άτακτη γάτα που περπάτησε πάνω στο πληκτρολόγιο ήταν ο… συγγραφέας του tweet.

Το μυστήριο πίσω από τη viral ανάρτηση

Η Daily Dot έλυσε το μυστήριο του ακατανόητου tweet, η οποία διαπίστωσε ότι ο υπεύθυνος που χειρίζεται τη σελίδα εκτός από την τηλεργασία, είχε να διαχειριστεί και το ρόλο του ως γονιός. «Ο διαχειριστής του λογαριασμού στο Twitter ενώ βρίσκεται σε κατάσταση τηλεργασίας, άφησε στιγμιαία τον λογαριασμό ανοιχτό και χωρίς επίβλεψη. Το μικρό παιδί του εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και άρχισε να παίζει με τα πλήκτρα και δυστυχώς, και χωρίς να το ξέρει, δημοσίευσε το tweet», ανέφερε η υπηρεσία.

Στη συνέχεια ο διαχειριστής απολογήθηκε μέσω Twitter μέσα σε μισή ώρα. Ωστόσο η ανάρτησή του, που έγραφε «Ζητώ συγγνώμη για οποιαδήποτε σύγχυση. Παραβλέψτε αυτή την ανάρτηση», προκάλεσε περαιτέρω… πανζουρλισμό στο Twitter. Πλέον και τα δυο tweets έχουν διαγραφεί, αποτρέποντας την περαιτέρω κοινοποίηση αυτής της μικρής σύγχυσης, η οποία έγινε viral.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο στρατός των ΗΠΑ αντιμετώπισε προβλήματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πέρυσι, η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας έπρεπε να διαγράψει ένα tweet που σχολίαζε «χιουμοριστικά» την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ ένας διαχειριστής των social media του αμερικανικού στρατού απολύθηκε εξαιτίας μίας ανάρτησης στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης, η οποία σχετιζόταν με την πανδημία και κρίθηκε ρατσιστική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments