ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Κατερίνα Παπακώστα
Βουλευτής ΝΔ

Κατερίνα Παπακώστα στο pagenews.gr: Στην υπόθεση Παππά κινηθήκαμε σωστά, όπως ορίζουν οι νόμοι

Κατερίνα Παπακώστα στο pagenews.gr: Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως η εν λόγω υπόθεση δεν είναι μια εκδικητική κίνηση κατά της αντιπολίτευσης αλλά πρόκειται για μια ορθή απόφαση που συνάδει με το τι ορίζουν οι νόμοι.

Η Κατερίνα Παπακώστα μίλησε στο pagenews.gr και στην εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη, σχετικά με την προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση καταγγελιών Καλογρίτσα που αφορά στον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, με την ίδια να ήταν και στην προανακριτική κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, σχολιάζοντας τις διαφορές και τις ομοιότητες των δύο επιτροπών και παρουσιάζοντας πώς είναι για έναν νέο βουλευτή να συμμετέχει σε αυτές τις διαδικασίες.

Για το αν «βγάζουν κάπου» αυτές οι επιτροπές:

Όσο αφορά στη σύσταση των συγκεκριμένων επιτροπών, εννοείται πως προβλέπονται κανονικά από τον θεσμό της Βουλής. Είναι ένα ιδιαίτερο όργανο. Παρότι είναι πολυμελές, πρέπει και οφείλει να λειτουργεί ως ενιαίο γιατί ουσιαστικά εκτελεί χρέη εισαγγελέα, χρέη ανακριτή. Και δεν θα έλεγα υπόθεση Novartis, αλλά υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Εμείς έχουμε να κρίνουμε το ποινικό κομμάτι και τις πράξεις πολιτικών αξιωματούχων. Η υπόθεση του κου Παπαγγελόπουλου ήταν πολύ μεγάλη από θέμα όγκου. Ήταν πολλές πτυχές να εξετασθούν. Στην υπόθεση του κου Παππά είναι πιο ελεγχόμενη η δικογραφία. Και νομίζω πως θα έχουμε αποτέλεσμα και σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Για το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση Παππά:

Έχουμε μια διαφοροποίηση καθώς λόγω κορωνοϊού, είναι πιο ολιγομελής η επιτροπή. Περιορίστηκαν τα μέλη αναλογικά βέβαια με τη δύναμη του κάθε κόμματος. Όσο για το αν θα υπάρξει ένταση, ήδη είχαμε την πρώτη συνεδρίαση όπου όλοι οι εισηγητές των παρατάξεων έδωσαν τις σχετικές λίστες με τα ονόματα των μαρτύρων. Και τώρα επίσης, είναι μέλη της επιτροπής ο κος Πολάκης και ο κος Τζανακόπουλος και δεν φημίζονται για την ηπιότητα του λόγου τους. Είμαστε αποφασισμένοι να κινηθούμε καθαρά θεσμικά και για τα καθήκοντα όπως αυτά ορίζονται και από τους νόμους και από τον κανονισμό της Βουλής. Στόχος μας να είναι υγιείς οι σχέσεις των πολιτών με τους πολιτικούς.

Για το αν είναι ακατάλληλη η διερεύνηση της εν λόγω υπόθεσης τη δεδομένη χρονική στιγμή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού:

Θεωρώ ότι κινηθήκαμε σωστά, όπως ορίζουν οι νόμοι. Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. Δεν θα θέταμε σε καμία περίπτωση σε αμφισβήτηση την άποψη του κόσμου ότι εμείς πάμε να συγκαλύψουμε κάτι χάριν του οποιουδήποτε ηπίου κλίματος που θέλουμε να έχουμε. Δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία ότι βάλλεται η χώρα μας, όπως και όλος ο πλανήτης από τη συγκεκριμένη πανδημία. Δεν πρέπει να σταματήσει η λειτουργία του κράτους, θα πρέπει το έργο το κοινοβουλευτικό να προωθείται διότι αν εγκλωβιστούμε σε μια τέτοια κατάσταση, μπορεί να μην υπάρξει επόμενη μέρα. Δεν γινόταν να μην συσταθεί η επιτροπή εφόσον υπάρχουν οι σαφείς ενδείξεις. Και στη Βουλή μάλιστα, ήρθαν δύο δικογραφίες. Η μία αφορούσε κατά του Νίκου Παππά και η άλλη κατά της Folli Follie που επίσης, εμπλέκονται πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ. Αν εμείς θέλαμε να αλλάξουμε ατζέντα ή να εκδικηθούμε, δεν είχαμε κανέναν λόγο να μην φέρναμε και εκείνη τη δικογραφία. Δεν λειτουργούμε όμως, έτσι. Δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία, οπότε εμείς δεν μπορούμε να έχουμε λόγο, οπότε ας το κρίνει η Δικαιοσύνη.

Για το αν η πανδημία του κορωνοϊού επηρέασε τις υποχρεώσεις των πολιτικών:

Επισκεπτόμουν, προσωπικά, τον νομό μου κάθε εβδομάδα με το πέρας των εργασιών της Βουλής. Η επικοινωνία με τον κόσμο δεν σταμάτησε ποτέ. Το τηλέφωνο έχει μπει στη ζωή μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ανοιχτό όλη ημέρα. Σίγουρα το θέμα της ψηφιακής εργασίας ήρθε για να μείνει.