Πολιτική

Σακελλαροπούλου για Τσούνη: Γνήσιος πατριώτης και φιλάνθρωπος

Σακελλαροπούλου για Τσούνη: Γνήσιος πατριώτης και φιλάνθρωπος
Σακελλαροπούλου για Τσούνη: Τον Έλληνα εφοπλιστή Ιάκωβο Τσούνη, αποχαιρέτησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Με ανάρτηση στο twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έδωσε το δικό της μήνυμα, για τον Έλληνα εφοπλιστή και εθνικό ευεργέτη Ιάκωβο Τσούνη, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών.

Σακελλαροπούλου για Τσούνη: Η ανάρτηση της ΠτΔ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογραμμίζει ότι ο Ιάκωβος Τσούνης, «εθνικός ευεργέτης, γνήσιος πατριώτης και φιλάνθρωπος, με το ήθος και τη μεγάλη προσφορά του ιδίως στις Ένοπλες Δυνάμεις, αφήνει στη χώρα μια σπουδαία κληρονομιά και σημειώνει ότι η απώλειά του προκαλεί θλίψη σε όλους τους Έλληνες. Τον αποχαιρετούμε με ευγνωμοσύνη».

Η ανάρτηση συνοδεύεται από φωτογραφία του Ιάκωβου Τσούνη στο Προεδρικό Μέγαρο, από την πρόσφατη παρασημοφόρησή του με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη σημαντική προσφορά του στη χώρα, και ιδιαίτερα για τη συμβολή του στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Λίγα λόγια για τον Ιάκωβο Τσούνη

Ο Ιάκωβος Τσούνης γεννήθηκε στην Εγλυκάδα Πατρών το 1924. Είναι το 13ο τέκνο της οικογενείας του Δασάρχη Πατρών Κωνσταντίνου Τσούνη. Είναι απόγονος των πολεμιστών του 1821, Λονταίων και Πετμεζαίων.

Σε ηλικία 16 ετών κατατάσσεται εθελοντής στον Ελληνικό Στρατό και μεταβαίνει στην πρώτη γραμμή του μετώπου στα βουνά της Αλβανίας κατά τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940. Ο κύριος Τσούνης είναι ο νεότερος παλαίμαχος του αντιναζιστικού και αντιφασιστικού πολέμου με διεθνή αναγνώριση. Την συμμετοχή του στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν αναγνωρίσει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις. Σακελλαροπούλου για Τσούνη

Μετά την ολοκλήρωση των εγκυκλίων σπουδών του ασχολήθηκε με εκτελωνισμούς, εισαγωγές, εξαγωγές και διαλύσεις πλοίων. Είναι απόφοιτος του Ινστιτούτου Hamilton της Νέας Υόρκης. Το 1966 εισήλθε στον χώρο της Εμπορικής Ναυτιλίας και απέκτησε συνολικά 13 πλοία.

Έχοντας από τον καιρό του πολέμου σεβασμό και αγάπη προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και τον ρόλο που διαδραματίζουν στην ασφάλεια της Ελλάδας, υπήρξε από την δεκαετία του 1950 έως σήμερα δίπλα τους, με δωρεές και προσφορές, όπου υπήρχε ανάγκη. Στις δεκαετίες αυτές έχει προσφέρει περί τα 23.000.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων άνω των 7.000.000 ευρώ την τελευταία διετία μόνο. Ως τελευταία πράξη αγάπης και στήριξης προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, αποφάσισε να κληροδοτήσει το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του σε αυτές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments