Κόσμος

Γερμανία: Έσπασε το φράγμα των 3 εκατομμυρίων κρουσμάτων

Γερμανία: Ο δείκτης επίπτωσης τις τελευταίες 7 ημέρες, που παρακολουθείται στενά από τις αρχές, διαμορφώθηκε σε 136,4 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους.

Δεν έχει τέλος η λίστα των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Γερμανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του φορέα επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας, το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), η χώρα ξεπέρασε σήμερα το όριο των τριών εκατομμυρίων μολύνσεων, την ώρα που πολλαπλασιάζονται οι εκκλήσεις να επιβληθούν νέα περιοριστικά μέτρα και ενώ οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της AstraZeneca συνεχίζονται.

Πάνω από 13.000 τα νέα κρούσματα:

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των μολύνσεων από την εκδήλωση της πανδημίας στη γερμανική επικράτεια ανέρχεται πλέον σε 3.011.513, αυξήθηκε κατά 13.245 από την προηγουμένη. Οι θάνατοι άλλων 99 ασθενών με την COVID-19 αύξησε τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 78.452 νεκρούς ως εδώ, σύμφωνα με το RKI. Ο δείκτης επίπτωσης τις τελευταίες 7 ημέρες, που παρακολουθείται στενά από τις αρχές, διαμορφώθηκε σε 136,4 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους, κάτω από το όριο που συνεπάγεται την επιβολή αυστηρότερων μέτρων.

Να αυστηροποιηθούν τα μέτρα λέει η Μέρκελ:

Η καγκελάριος Άνγλελα Μέρκελ τάχθηκε εκ νέου το Σαββατοκύριακο, στη διάρκεια συνεδρίασης με τους βουλευτές του συντηρητικού κόμματός της, υπέρ μιας αυστηρής μορφής εθνικών περιορισμών, με αρκετά σύντομη διάρκεια. Σκοπός είναι να ανακοπεί το τρίτο κύμα της πανδημίας, που συνεχίζει να φουσκώνει παρά τους περιορισμούς που επιβάλλονται ήδη στη χώρα.

Η κυβέρνησή της εξάλλου σχεδιάζει να σκληρύνει την εθνική νομοθεσία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ώστε να μπορεί να επιβληθεί στο σύνολο της χώρας το επιλεγόμενο «φρένο έκτακτης ανάγκης», που συμπεριλαμβάνει απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, ανεξαρτήτως αντιστάσεων σε τοπικό ή σε κρατιδιακό επίπεδο.

Η τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας θα έσπαγε ένα ταμπού στη Γερμανία, όπου τα ομόσπονδα κρατίδια είναι αυτά που έχουν την αρμοδιότητα για ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία. Ωστόσο, οι κυβερνήσεις σε πολλά εξ αυτών κατηγορούνται για υπερβολική χαλαρότητα έναντι της πανδημίας.

«Μια ενιαία, εθνική προσέγγιση θα ήταν εδώ ορθή. Η ποικιλία των κανόνων που έχουν εγκριθεί δεν συμβάλλει στην ασφάλεια των πολιτών και στην αποδοχή των μέτρων», δήλωσε επί του θέματος η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ και υπενθύμισε ότι υπάρχουν προγραμματισμένες διαβουλεύσεις για σήμερα Δευτέρα. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο