Οικονομία

Λιανεμπόριο: Τι αλλάζει από σήμερα για Jumbo, ΙΚΕΑ, Attica και μεγάλα καταστήματα

Λιανεμπόριο: Τι αλλάζει από σήμερα για Jumbo, ΙΚΕΑ, Attica και μεγάλα καταστήματα
Λιανεμπόριο: Όλες οι αλλαγές που ισχύουν από σήμερα. Τι αλλάζει στα μεγάλα καταστήματα, τι ισχύει για τους καταναλωτές που τα επισκέπτονται.

Το λιανεμπόριο έχει «ξαναζωντανέψει» σε έναν βαθμό αφού μετά τα αυστηρά μέτρα η αγορά έχει ανοίξει, με εξαίρεση την Κοζάνη όπου η κατάσταση παραμένει δύσκολη σε σχέση με τον κορωνοϊό. Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι θα εισηγηθεί το άνοιγμα εμπορικών κέντρων και κέντρων αισθητικής.

Εν τω μεταξύ, από σήμερα άλλαξαν οι κανόνες για τα Jumbo, τα IKEA και γενικά για όλα τα μεγάλα εμπορικά, καθώς η κυβέρνηση κατάργησε τον ανώτατο αριθμό καταναλωτών που θα μπορούν να είναι μέσα στο κατάστημα.

Τα νέα μέτρα προβλέπουν ότι ο αριθμός των καταναλωτών μέσα στο κατάστημα διαμορφώνεται πλέον ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα και βγαίνει εκτός ο ανώτατος αριθμός πελατών που ήταν 20, όπως ίσχυε μέχρι και το Σάββατο.

Επίσης, από σήμερα θα είναι ανοικτά τα καταστήματα τόσο στην Θεσσαλονίκη με click away και την Πάτρα τόσο με click away, όσο και με click inside.

Λιανεμπόριο: Τι αλλάζει από σήμερα

Λιανεμπόριο: Τι αλλάζει από σήμερα

Ως γνωστόν, δεν θα λειτουργήσουν τα πολυκαταστήματα τύπου Mall αφού οι επιστήμονες δεν έδωσαν την «πράσινο φως» θεωρώντας ότι είναι επικίνδυνο να λάβουν τώρα μία τέτοια απόφαση.

Αυτή την στιγμή το όριο του αριθμού των πελατών έχει διαμορφωθεί ως εξής:

  • για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τ.μ., ισχύει το ένα άτομο ανά 25 τ.μ.
  • για επιφάνειες άνω των 500 τ.μ., για κάθε 100 τ.μ. πλέον των 500 τ.μ., επιτρέπεται ένας πελάτης επιπλέον.

Πώς λειτουργούν μεγάλα καταστήματα

Για παράδειγμα, το Attica στο City Link λειτούργησε μόνο το ισόγειο που είναι τα καλλυντικά, το Jumbo λειτούργησε και με click inside, αλλά οι καταναλωτές δεν μπορούσαν να μείνουν εντός του καταστήματος για πάνω από μισή ώρα.

Όπως έχει γίνει γνωστό τα Attica θα λειτουργήσουν και στους έξι ορόφους με ραντεβού, ενώ η αλυσίδα ΙΚΕΑ ανακοίνωσε ότι από αύριο Τρίτη 13 Απριλίου οι αγορές θα γίνονται και με click inside, στα μεγάλα της καταστήματα ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο, ΙΚΕΑ Κηφισός, ΙΚΕΑ Θεσσαλία & ΙΚΕΑ Ιωάννινα. Με click away θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα το κατάστημα στη Θεσσαλονίκη λόγω των μέτρων που ισχύουν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Αναφορικά με τους καταναλωτές δεν αλλάζει η διαδικασία. Αρχικά θα πρέπει να κλείσουν τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά ραντεβού για να πάνε στο κατάστημα και είτε να το παραλάβουν έξω από αυτό (click away) ή θα μπουν μέσα σε αυτό για ψωνίσουν ή να δοκιμάσουν το προϊόν (click inside).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments