Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ασφυκτική η πίεση στα νοσοκομεία

Θεσσαλονίκη: Ασφυκτική η πίεση στα νοσοκομεία
Θεσσαλονίκη: Αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία της πόλης.

Ολοένα και περισσότερο αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με την κατάσταση να θυμίζει εποχές Νοεμβρίου. Το νοσοκομείο  «Παπαγεωργίου» ανακοίνωσε πως όλες οι κλίνες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες, ενώ το «Ιπποκράτειο» ξεκίνησε τη βάρδια του με μόνο τρεις κλίνες ΜΕΘ ελεύθερες. Την ίδια στιγμή η Θεσσαλονίκη τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφει σταθερά τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, καθώς στην πόλη εντοπίστηκαν 554 νέες λοιμώξεις το τελευταίο 24ωρο από τις 4.033 που κατέγραψε συνολικά στη χώρα ο ΕΟΔΥ.

Νοσοκομείο Ιπποκράτειο: Υπάρχει το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν οι διακομιδές ασθενών σε άλλα νοσοκομεία

Οι υγειονομικοί στην Θεσσαλονίκη βιώνουν στιγμές αγωνίας βλέποντας τις ΜΕΘ να γεμίζουν ασφυκτικά. Ο Χρήστος Τζελέπης, πρόεδρος των εργαζομένων του «Ιπποκράτειου» σε δήλωσή του στο ethnos.gr ανέφερε ότι υπάρχει πιθανότητα να ξεκινήσουν διακομιδές σε άλλα νοσοκομεία, επειδή αυξάνονται συνεχώς οι ασθενείς που χρήζουν διασωλήνωσης. ΜΕΘ

«Πλέον αντιμετωπίζουμε την πιο δύσκολη κατάσταση μετά τους περασμένους Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Η πίεση επανήλθε και πάλι στο νοσοκομείο μας από τα μέσα Μαρτίου και μετά, αλλά, ευτυχώς, ακόμα δεν έχουμε φτάσει στα δραματικά επίπεδα του Νοεμβρίου. Σε κάθε εφημερία οι εισαγωγές των ασθενών κυμαίνονται από 50 έως 80. Οι υγειονομικοί είμαστε πολύ κουρασμένοι, αλλά αντέχουμε και θα αντέξουμε. Σε κάθε εφημερία εδώ και ένα μήνα ζούμε με την αγωνία, μήπως δεν επαρκέσουν οι κλίνες στη ΜΕΘ. Δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί σήμερα και να ξεκινήσουν οι διακομιδές ασθενών σε άλλα νοσοκομεία, όπου υπάρχουν άδεια κρεβάτια», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Τζελέπης.

Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Γέμισαν και οι 18 κλίνες ΜΕΘ

Παρόμοια είναι η εικόνα στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρες έγιναν πολλές εισαγωγές. Η εφημερία «έκλεισε» με όλες τις κλίνες ΜΕΘ γεμάτες και οι υγειονομικοί αναγκάστηκαν να ανοίξουν άλλες δύο κλίνες σε όμορο χώρο.

«Ήταν περίεργη η χθεσινή εφημερία. Αν και φαινόταν ότι θα πάει καλά, τελικά έκλεισε με πίεση και πολύ οριακά. Γέμισαν και οι 18 κλίνες στη ΜΕΘ για κορωνοϊό και για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες, αναγκαστήκαμε να ανοίξουμε και άλλες δύο σε όμορο χώρο. Είχαμε περίπου 50 εισαγωγές, εκ των οποίων οι 35 νοσούσαν από κορονοϊό. Έχουμε πάλι εφημερία το Σάββατο και αν παραμείνουν γεμάτες μέχρι τότε όλες οι κλίνες στη ΜΕΘ, θα αναγκαστούμε να κάνουμε διακομιδές ασθενών σε άλλα νοσοκομεία. Ωστόσο, επειδή πλέον οι εισαγωγές αφορούν νεότερους σε ηλικίας ασθενείς, εκ των οποίων λίγοι έχουν ανάγκη διασωλήνωσης, μία εφημερία μπορεί να βγει και με μία ή δύο άδειες κλίνες ΜΕΘ. Τον περασμένο Νοέμβριο δεν μπορούσε να βγει εφημερία με λιγότερες από τρεις έως εφτά άδειες κλίνες», ανέφερε στο ethnos.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» Παναγιώτης Τουχτίδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments