Κόσμος

Ιταλία εμβόλια: Δύο βρίσκονται σε πειραματική φάση

Ιταλία εμβόλια: Ένα από τα εμβόλια έχει δανειστεί το όνομά του από τα ελληνικά. Τι αναφέρουν οι επιστήμονες που είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή τους.

Εμβόλια, που βρίσκονται σε πειραματική φάση, ετοιμάζει η Ιταλία. Να θυμίσουμε ότι στην ίδια διαδικασία βρίσκεται και η Κούβα, ενώ χθες έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές νέου κοκτέιλ αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις εταιρείες που τα παρασκευάζουν, τα συγκεκριμένα εμβόλια θα μπορέσουν να προστεθούν στα σκευάσματα που έχουν ήδη λάβει την έγκριση από τις αρμόδιες ιταλικές και ευρωπαϊκές αρχές.

Πρόκειται για τα εμβόλια Reithera και Takis. Το πρώτο βρίσκεται στη δεύτερη φάση των πειραμάτων, με τη συμμετοχή 600 εθελοντών σε 26 κέντρα. Η τρίτη φάση δεν έχει ακόμη καθοριστεί λεπτομερειακά και πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας και τα αποτελέσματα των πειραμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ιταλία εμβόλια: Δύο βρίσκονται σε πειραματική φάση

Το εμβόλιο αυτό χρησιμοποιεί ιικό φορτίο, όπως το AstraZeneca και το Johnson & Johnson και στην ανάπτυξή του συμμετέχει και το νοσοκομείο λοιμωδών νόσων της Ρώμης, Λάτζαρο Σπαλαντσάνι, το μεγαλύτερο της χώρας. Το δεύτερο είναι αποτέλεσμα προσπάθειας της εταιρίας Takis, με την υποστήριξη της Rottapharm Biontech.

Πρόκειται για εμβόλιο που βασίζεται στο Dna, «το πρώτο αυτού του είδους στην Ευρώπη», όπως τόνισαν οι υπεύθυνοι, μιλώντας στα μέλη της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών της Ρώμης.

Οι έρευνες βρίσκονται στην πρώτη φάση (με 80 εθελοντές) και ο Λουίτζι Αουρισίκιο, ιδρυτής της Takis, ευελπιστεί ότι, αν όλα πάνε καλά, το σκεύασμα αυτό κατά της Covid-19 θα μπορέσει να διατεθεί στην αγορά, σε περίπου ένα χρόνο. Ο Αουρισίκιο, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι «το όνομα της εταιρίας του προέρχεται από το ελληνικό επίθετο ταχύς, διότι ο στόχος των ερευνητών, είναι να μπορέσουν να προσφέρουν, με μεγάλη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, θεραπευτικές λύσεις».

Έως τώρα, για τις έρευνες του εμβολίου Takis έχουν διατεθεί επτά εκατομμύρια ευρώ, αλλά οι υπεύθυνοι φιλοδοξούν να μπορέσουν να εξασφαλίσουν και κρατική συμμετοχή.

Μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, είχε γίνει γνωστό ότι από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού, στην Ιταλία μολύνθηκαν 3.769.814 άνθρωποι και 114.254 έχασαν την ζωή τους. Αυτοί που έχουν καταφέρει να αναρρώσουν είναι 3.122,555.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο