Το τροχαίο στη Γαύδο που κόστισε τη ζωή στην 25χρονη φοιτήτρια Κορίνα Λαβράνου συγκλόνισε τους πάντες, όχι μόνο τους κατοίκους στο μικρό νησί νότια της Κρήτης ή στην Κέρκυρα, τον τόπο καταγωγής της κοπέλας. Ο συνοδηγός της Κορίνας, Πέτρος Γασπαράκης έκανε καταγγελία για καθυστερήσεις αναφορικά με τον χρόνο που έφτασε η βοήθεια στην άτυχη κοπέλα. Να θυμίσουμε ότι για την υπόθεση ο ιατροδικαστής έχει δηλώσει ότι η κοπέλα είναι απίθανο να έζησε περισσότερο από 2 με 2,5 ώρες μετά το τροχαίο λόγω των σοβαρών τραυμάτων της.
Ο Πέτρος Γασπαράκης, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, είπε: «Το γιατί δε δόθηκε σήμα να σηκωθεί νωρίτερα το ελικόπτερο, θα σας το πει ο γιατρός. Όταν προσέγγισε στο σημείο, και ήρθε σε επαφή με εμένα πήρε αμέσως τηλέφωνο για να γίνει διακομιδή, πήρε τρεις φορές, και ήταν σαν να παρακαλούσε. 05.53 είχα αναρριχηθεί και είχα σήμα και ενημέρωσα το 166».
«Οι διασώστες πήγαν με σχοινιά, ήταν δύσκολο να κατέβουν. Μου πήρε μισή ώρα να ανέβω από το γκρεμό. Πήγα να ξαναπέσω, πιάστηκα από κάτι ρίζες», συνέχισε ο ίδιος την περιγραφή του.
«Με το που τουμπάραμε, βγήκα από τη μεριά του συνοδηγού, έβγαλα και την Κορίνα και μου έλεγε ότι πονούσε το πόδι της. Της έριξα μια κουβέρτα, βρήκα το κινητό μου και επειδή δεν είχα σήμα της είπα ότι πρέπει να ανέβω. Τη χαιρέτισα για τελευταία φορά και πήγα πάνω. Όταν πήρα το 166 περιέγραψα τη βαρύτητα του συμβάντος και λέω από μόνος μου ότι χρειάζεται αεροδιακομιδή. Μετά πήρα και στο ιατρείο στη Γαύδο. Ο γιατρός σε 10-12 λεπτά ήταν εκεί. Από το ΕΚΑΒ μας έλεγαν απλά εντάξει. Το ελικόπτερο έφτασε γύρω στις 11 και μισή», συμπλήρωσε ο κ. Γασπαράκης.
«Ο γιατρός όταν ήρθε μου είπε να πάμε, και εκείνη την ώρα ήρθαν οι πυροσβέστες. Ο γιατρός με πήγε στο ιατρείο και γύρισε στο σημείο του συμβάντος. Οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να την ανεβάσουν», είπε ακόμα ο ίδιος.
Στην εκπομπή μίλησε και ο Γιώργος Μαθιόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων του ΕΚΑΒ σε σχέση με το γιατί υπήρξε καθυστέρηση στη διακομιδή της κοπέλας.
«Το ΕΚΑΒ έχει καταγραφεί η κλήση στις 06.15, ενημερώθηκε ο συντονιστής του ΕΚΑΒ. Αυτά καταγράφονται. Εμείς δεν έχουμε βάση ΕΚΑΒ στη Γαύδο, ενημερώσαμε τις αρμόδιες υπηρεσίες και ήμασταν σε ετοιμότητα αν γινόταν αεροδιακομιδή, όπως έγινε. Το ΕΚΑΒ σε τέτοιες καταστάσεις δεν κάνει έρευνα και διάσωση σε γκρεμούς ή στη θάλασσα. Όταν φτάνει η πυροσβεστική και η αστυνομία στο σημείο περιμένουμε να μας πουν τι θα γίνει, αν θα γίνει αεροδιακομιδή, αν θα γίνει μεταφορά μέσω λιμενικού. Από τη στιγμή που έφτασε η πυροσβεστική στο σημείο, ενημερώνονται τα συγκεκριμένα σωστικά μέσα. Δύο περιπτώσεις υπήρχαν ή να επέμβει η ΕΜΑΚ ή το Λιμενικό», σημείωσε ο κ. Μαθιόπουλος.