Ελλάδα

ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγελία για εμβολιασμό εκτός σειράς στα Ιωάννινα

ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγελία για εμβολιασμό εκτός σειράς στα Ιωάννινα
ΠΟΕΔΗΝ: Το υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων «τσάκωσε» περίπου 50 άτομα που είχαν πάει να εμβολιαστούν εκτός σειράς. Τους πρόδωσε το νεότερο της εμφάνισής τους.

Σε μία σημαντική καταγγελία προχώρησε η ΠΟΕΔΗΝ, σύμφωνα με την οποία αναφέρει ότι περίπου 50 άτομα εμβολιάστηκαν παράτυπα, χωρίς δηλαδή να ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες που δικαιούνται να εμβολιαστούν, σε δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων. Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται τέτοιο περιστατικό, καθώς στο παρελθόν μέλη της ΝΔ είχαν «παραβλέψει» τη σειρά για τον εμβολιασμό, με αποτέλεσμα να ανασταλεί η κομματική τους ιδιότητα, ενώ ο Μάριος Θεμιστοκλέους είχε δηλώσει ότι διερευνώνται όλες οι περιπτώσεις παράβασης της λίστας εμβολιασμού.

Η υπόθεση των παράτυπων εμβολιασμών στα Ιωάννινα οδηγήθηκε  στον Εισαγγελέα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η οποία αναφέρει τα εξής: «Μετά τους κυβερνητικούς αξιωματούχους που εμβολιάσθηκαν κατ’ εξαίρεση με ευθύνη των νοσοκομείων, έχουμε τώρα πολύ πιο σοβαρό ζήτημα με τον κατ’ εξαίρεση εμβολιασμό εργαζόμενων σε επιχείρηση με κανονικό ραντεβού χωρίς να βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα που δικαιούται εμβολιασμούς»

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, εμβολιάστηκαν περίπου 50 άτομα, τα οποία είχαν δηλώσει εργαζόμενοι σε συγκεκριμένη πτηνοτροφική μονάδα των Ιωαννίνων, με ραντεβού από το ηλεκτρονικό σύστημα. Έπειτα έγιναν αντιληπτοί από το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου, καθώς ήταν πολύ νεότεροι από τις ηλικιακές ομάδες που εμβολιάζονται αυτή την περίοδο. Τα αντανακλαστικά των διοικήσεων των νοσοκομείων ήταν γρήγορα, καθώς σταμάτησαν επιτόπου την διαδικασία και οδήγησαν την υπόθεση στην δικαιοσύνη.

ΠΟΕΔΗΝ: Αναρωτιέται πως έκλεισαν ραντεβού στο σύστημα, αν και δεν ανήκαν στις ηλικιακές ομάδες που έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό

Το ερώτημα που προκύπτει είναι πως τα συγκεκριμένα άτομα κατάφεραν να «ξεγελάσουν» το σύστημα και να κλείσουν ραντεβού, αφού δεν ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες που έχουν προτεραιότητα να εμβολιαστούν. Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα άτομα, οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι το ραντεβού τους κλείστηκε μέσω της επιχείρησης της οποίας εργάζονται.

«Ποιοι μεσολάβησαν για τον εμβολιασμό των εργαζόμενων της εν λόγω επιχείρησης εκτός σειράς; Πόσοι άλλοι κλείνουν ραντεβού εκτός σειράς την ώρα που δεν εμβολιάστηκαν ακόμα οι ευπαθείς ομάδες;», είναι μερικά από τα ερωτήματα που καταθέτει με την καταγγελία της η ΠΟΕΔΗΝ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments