Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τα νεότερα για την πανδημία

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τα νεότερα για την πανδημία
Κορωνοϊός ενημέρωση: «26.000 τα ενεργά κρούσματα στην χώρα μας» είπε η καθηγήτρια, λέγοντας ακόμα πως ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε αυτή την εβδομάδα στο 5,3.

Ο κορωνοϊός στη σημερινή ενημέρωση όπως κάθε Παρασκευή είναι το επίκεντρο. Σήμερα 16 Απριλίου στο Υπουργείο Υγείας σήμερα μετά την ανακοίνωση κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ , Ο Νίκος Χαρδαλιάς, η Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Γκίκας Μαγιορκίνης θα μας ενημερώσουν για την πορεία της πανδημίας. Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο σε όλη την επικράτεια.

  • 26.000 τα ενεργά κρούσματα στη χώρα
  • 2.800 κρούσματα την ημέρα ο μέσος κυλιόμενος όρος επταημέρου
  • 54.000 ο μέσος όρος των ημερησιων τεστ

Στο 5,3 μειώθηκε ο δείκτης θετικότητας

Υπάρχουν ακόμα και σήμερα περιοχές στη χώρα που παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων

Βρισκόμαστε σε μία ιδιαίτερα εύθραυστη ισορροπία. Οποιαδήποτε χαλάρωση θα οδηγήσει σε αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου και πάλι. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων στη χώρα δείχνει μια μικρή μείωση. Αυξημένος είναι και ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σήμερα.

Η πίεση στο σύστημα Υγείας συνεχίζει να αυξάνει ακόμα και σήμερα στη βόρεια Ελλάδα. Ενας στους 4 ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι νεοτεροι των 55 ετών Ο συνολικός αριθμός των διασηλωνημένων στη χώρα μας συνεχίζει να αυξάνεται.

Στο 86% η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ στην επικράτεια Πολύ μεγάλη η διασπορά στην κοινότητα, οποιαδήποτε χαλάρωση τώρα θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη διασπορά Όλοι μας πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στην τήρηση των μέτρων Καθώς η επιδημιολογική κατάσταση βελτιώνεται, θα εξεταστεί η επανεκκίνηση δραστηριοτήτων Προχωράμε με μικρά και σταθερά βήματα

Γκίκας Μαγιορκίνης

Στην Ελλάδα, την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια παρουσιάζει εύθραυστη σταθεροποίηση Η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει υψηλή. Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας, επιβαρύνθηκε σε ποσοστό λίγο πάνω από το 6%.

Στην Αττική, η επιδημία παρουσίασε συρρίκνωση 5% με δειλά σημεία εύθραυστης βελτίωσης και στη Θεσσαλονίκη παρουσίασε μικρή αύξηση με ενδείξεις σταθεροποίησης. 970.814 self test έχουν διατεθεί στους πολίτες ως σήμερα ενώ περισσότερα από 2 εκατ. self test βρίσκονται ήδη σε όλα τα φαρμακεία. κορωνοϊός ενημέρωση

Νίκος Χαρδαλιάς

Επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στην Κοζάνη μόνο με την μέθοδο του click away. Επανεκκίνηση σχολών οδηγών αυτοκινήτων από Δευτέρα 19/4 με όρους

Στο Βαθύ κόκκινο μπαίνουν:

Θάσος, Κύθνος, Δήμος Διδυμοτείχου, Δήμος Πίνδρας, Δήμος Καβάλας, Δήμος Βόλου, Δήμος Μαρώνειας-Σαπών στη Ροδόπη, Δήμος Σιντικής Σερρών, Δήμος βορείων Τζουμέρκων. Παραμένει ο Δήμος Ρεθύμνου και ο Δήμος Φαιστού

Σημειώνεται πως η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε νωρίτερα σήμερα προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έβαλε«μπλόκο» στο άνοιγμα των εμπορικών κέντρων (mall) και των κέντρων αισθητικής αλλά και την επιστροφή των μαθητών στα φροντιστήρια .

Πιο συγκεκριμένα, η επιτροπή βάζει… φρένο στο άνοιγμα των εμπορικών κέντρων από την επόμενη εβδομάδα ενώ φαίνεται πως χρειάζεται περισσότερο χρόνο και για την κατάργηση του click inside. «Όχι» -τουλάχιστον προσώρας- λένε οι ειδικοί και στο άνοιγμα των κέντρων αισθητικής. Περισσότερος χρόνος απαιτείται και για το άνοιγμα των φροντιστηρίων, θέμα που τελικά δεν ετέθη καν στο τραπέζι.

Το ζήτημα αναμένεται να ξανατεθεί επί τάπητος όταν θα έχει περάσει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από την έναρξη του μέτρου των self test και οι ειδικοί θα έχουν στη διάθεσή τους πιο συγκεκριμένα δεδομένα. Παρά την αισιοδοξία των τελευταίων ημερών για περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ειδικοί αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε οποιοδήποτε άλλο άνοιγμα λόγω της κακής επιδημιολογικής εικόνας.

Μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, σε δηλώσεις του CNN Greece, τόνισε ότι δυστυχώς πολλές φορές δίνουμε ένα χρονικό ορίζοντα στα μέτρα, τον οποίο δεν τηρούμε, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ δύσκολο να ανοίξουν οι μετακινήσεις το Πάσχα.

Ωστόσο, όπως τόνισε, ενδεχομένως η κατάσταση να αλλάξει και η κυβέρνηση να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες για το άνοιγμα. Παρών και στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής ήταν ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments