Πως Να

Ύπνος: Συμβουλές για να κοιμηθείτε πιο εύκολα

Ύπνος: Συμβουλές για να κοιμηθείτε πιο εύκολα
Ύπνος: Μερικές φορές όλοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στον ύπνο, και όμως υπάρχουν συμβουλές με τις οποίες μπορεί κανείς να κοιμηθεί πιο εύκολα.

Ο ύπνος είναι αρκετά σημαντικός για την υγεία του ανθρώπου. Ο ύπνος μπροστά στην τηλεόραση είναι κάτι που το συνηθίζουμε οι περισσότεροι. Μετά από μια κουραστική μέρα ο ύπνος στον καναπέ μπροστά στη τηλεόραση μπορεί να μοιάζει χαλαρωτικός. Ακόμη  είναι πολύ δύσκολο να κοιμηθεί κανείς αμέσως μετά το βραδινό φαγητό.

Παρά την σημασία του ύπνου στην υγεία του ανθρώπου, μερικές φορές είναι δύσκολο να κοιμηθεί κανείς, ειδικά αν έχει άγχος. Υπάρχουν όμως και διάφορες συμβουλές που θα βοηθήσουν στο να κοιμηθείτε ευκολότερα.

Συμβουλές εύκολου ύπνου

Παρακάτω θα βρείτε συμβουλές για να κοιμηθείτε πιο εύκολα το βράδυ.

Μειώστε τη θερμοκρασία

Η θερμοκρασία του σώματός αλλάζει όσο κοιμόμαστε. Το σώμα κρυώνει όταν ξαπλώνουμε και ζεσταίνεται όταν σηκωνόμαστε. Εάν λοιπόν το δωμάτιό σας είναι πολύ ζεστό, μπορεί να δυσκολευτείτε να κοιμηθείτε. Η ρύθμιση του θερμοστάτη σας σε ψυχρή θερμοκρασία μεταξύ 15,6-19,4 ° C μπορεί να βοηθήσει στο να κοιμηθείτε πιο εύκολα.

Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο αναπνοής 4-7-8

Βασίζεται σε τεχνικές ελέγχου αναπνοής της γιόγκα και αποτελείται από ένα μοτίβο αναπνοής που χαλαρώνει το νευρικό σύστημα. Ιδού τα βήματα:

Πρώτα, τοποθετήστε το άκρο της γλώσσας σας πίσω από τα πάνω μπροστινά δόντια σας.

Εκπνεύστε εντελώς από το στόμα σας βγάζοντας ένα απαλό «φουυυυ..»

Κλείστε το στόμα σας και εισπνεύστε από τη μύτη σας ενώ μετράτε μέχρι το 4

Κρατήστε την αναπνοή σας και μετρήστε μέχρι το 7

Ανοίξτε το στόμα σας και εκπνεύστε εντελώς, κάνοντας τον ίδιο ήχο και μετρώντας ψυχικά μέχρι το 8.

Επαναλάβετε τον κύκλο τουλάχιστον τρεις ακόμη φορές – και καλή σας νύχτα.

Βάλτε πρόγραμμα

Το σώμα σας έχει το δικό του ρυθμιστικό σύστημα που ονομάζεται κιρκαδικός ρυθμός. Αυτό το εσωτερικό ρολόι μας κάνει να νιώθουμε εγρήγορση κατά τη διάρκεια της ημέρας, και μας νυστάζει το βράδυ. Το ξύπνημα και ο ύπνος (περίπου) την ίδια ώρα κάθε μέρα, μπορεί να βοηθήσει το εσωτερικό ρολόι να διατηρήσει ένα φυσιολογικό πρόγραμμα. Μόλις το σώμα σας προσαρμοστεί σε αυτό το πρόγραμμα, θα είναι πιο εύκολο να κοιμηθείτε και να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα.

Μην κοιτάτε το ρολόι

Οι άνθρωποι που ξυπνούν στη μέση της νύχτας συνήθως έχουν την τάση να βλέπουν το ρολόι και να παθαίνουν εμμονή με το ότι δεν μπορούν να ξανακοιμηθούν. Μάλιστα η παρακολούθηση του ρολογιού είναι συχνή σε άτομα που πάσχουν από χρόνιες αϋπνίες, ενώ προκαλεί επιπλέον άγχος. Αν μπορείτε, βγάλτε το ρολόι από το δωμάτιό σας. Εάν πάλι χρειάζεστε ξυπνητήρι στο δωμάτιο, μπορείτε να γυρίσετε το ρολόι σας από την άλλη για να μην το βλέπετε όταν ξυπνάτε στη μέση της νύχτας.

Ακούστε χαλαρωτική μουσική

Η μουσική μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου, ενώ μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση χρόνιων διαταραχών ύπνου, όπως η αϋπνία. Οι ειδικοί προτείνουν να ακούσετε κάποιο είδος βουδιστικής μουσικής, μιας και θεωρείται από τις πλέον χαλαρωτικές και ιδανική για διαλογισμό. ύπνος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments