Πολιτική

Δείπνο Δένδια Τσαβούσογλου: Τι έγινε μετά τη συνέντευξη Τύπου

Δείπνο Δένδια Τσαβούσογλου: Τι έγινε μετά τη συνέντευξη Τύπου
Δείπνο Δένδια Τσαβούσογλου: Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Έλληνα ΥΠΕΞ τα έφερε έτσι, ώστε οι δύο «μονομάχοι» να κάτσουν να φάνε μετά μαζί.

Ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά της χθεσινής ημέρας είναι τι έγινε στο δείπνο Δένδια και Τσαβούσογλου μετά τη σύγκρουση στη συνέντευξη Τύπου. Να σημειώσουμε ότι και οι δύο πλευρές συνεχίζουν να ασχολούνται με την πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν πολύ ευχαριστημένος με την στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ήταν φυσικό, «διάβασε» ανάποδα τι συνέβη και δήλωσε ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών «έβαλε στη θέση του» τον Νίκο Δένδια.

Πηγές που μίλησαν στον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλη Κωστίδη για το κλίμα που επικράτησε κατά το χθεσινό δείπνο των υπουργών μετά τη «μονομαχία», ανέφεραν ότι κατά τα 5 πρώτα λεπτά το επικρατούσε «παγωμάρα», όχι μόνο μεταξύ των Δένδια και Τσαβούσογλου αλλά συνολικά μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Μετά από λίγο οι δύο υπουργοί ξεκίνησαν να συζητούν για άλλα θέματα, που δεν αφορούσαν ούτε τις δηλώσεις τους ούτε τα ελληνοτουρκικά και κάπως «έσπασε» ο πάγος. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι και ο αποχαιρετισμός της ελληνικής αντιπροσωπείας από την Τουρκία ήταν θερμός, ωστόσο κοινή διαπίστωση είναι ότι το κλίμα είχε χαλάσει.

Να θυμίσουμε ότι ο Νίκος Δένδιας, που είναι προσωπικός φίλος με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου από παλιότερα, είχε αστειευτεί στο τέλος της πολύκροτης συνέντευξης Τύπου.

Δείπνο Δένδια Τσαβούσογλου: Τι έγινε μετά τη συνέντευξη Τύπου

Δείπνο Δένδια Τσαβούσογλου: Τι έγινε μετά τη συνέντευξη Τύπου

Δείπνο Δένδια Τσαβούσογλου: Η ατάκα του Έλληνα ΥΠΕΞ πριν το τραπέζι

Η επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το βράδυ της Πέμπτης με την παράθεση προς τιμήν του, από τον κ. Τσαβούσογλου, δείπνου καταλύσεως της νηστείας «ιφτάρ», λόγω της έναρξης του ραμαζανιού. Πριν, λοιπόν, να πάνε για το δείπνο, ο Νίκος Δένδιας είπε μια ατάκα που σήμανε την αρχή της «ανακωχής».

Δένδιας: Ελπίζω η διαφωνία μας να μην σε οδηγήσει να ακυρώσεις την πρόσκληση για δείπνο γιατί πεινάω εξαιρετικά…

Τσαβούσογλου: Η αμοιβαία κατανόηση σημαίνει να μπορώ να μπω και στα παπούτσια του άλλου. Εμείς όμως δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τον διάλογο αν προχωρήσουμε έτσι.

Βέβαια, όπως μπορούμε να καταλάβουμε από τις σημερινές δηλώσεις, η τουρκική πλευρά παραμένει ενοχλημένη. Ο ίδιος ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι ο Νίκος Δένδιας άλλα του είπε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση κι άλλα on camera, ενώ χαρακτήρισε την στάση του Έλληνα ΥΠΕΞ «απαράδεκτη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments