Android 12 λειτουργίες: Βελτιώνεται η εσωτερική μνήμη
Το Android 12 θεωρείται ως η απάντηση της Google στην κρίση των app stores. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπιλ Γκέιτς δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον του για τις συσκευές Android, λέγοντας ότι είναι καταλληλότερες για καθημερινή χρήση.
Πιο συγκεκριμένα, τo Android 12 εκτιμάται να χειρίζεται με καλύτερο τρόπο την εσωτερική μνήμη λόγω των εφαρμογών που δεν χρησιμοποιούνται. Το νέο χαρακτηριστικό ονομάζεται ως app hibernation, παρόλο που δεν έχει εμφανιστεί μέχρι τώρα σε κάποια από τις developer εκδόσεις του Android 12.
Ο τρόπος διαχείρισης της μνήμης
Ένα νέο τμήμα αναμένεται να προστεθεί στο Android 12, το οποίο και θα φέρει το όνομα Unused Apps. Μόλις μία εφαρμογή μπαίνει σε αυτή τη λίστα, θα αφαιρούνται αυτομάτως όλοι οι περιορισμοί που τη συνοδεύουν, έτσι ώστε να μπορεί κανείς να επέμβει σε προεγκατεστημένες εφαρμογές που έρχονται από τον κατασκευαστή.
Ο χρήστης θα μπορεί να επέμβει στις Unused apps, έτσι ώστε να επαναφέρει κάποια εφαρμογή που θέλει να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί. Αυτή η λειτουργία εκτιμάται ότι θα προσφέρει σημαντικά καλύτερη εκμετάλλευση του χώρου της εσωτερικής μνήμης του τηλεφώνου. Δεν είναι λίγες οι πηγές που θεωρούν δεδομένη την προσθήκη αυτής της λειτουργίας στο Android 12, όταν αυτό θα γίνει κανονικά διαθέσιμο στους κατόχους Android smartphones.
Οι αλλαγές του Android 12
Η Google ανακοίνωσε το σχέδιό της για να διευκολύνει τη χρήση app stores από τρίτους σε smartphone ξεκινώντας από το Android 12, το οποίο έρχεται τον επόμενο χρόνο.
Αυτές οι αλλαγές εξακολουθούν να είναι υπό σχεδίαση, επομένως δεν είναι σαφές απολύτως τι θα περιλαμβάνουν μα ο στόχος είναι να γίνει η χρήση άλλων καταστημάτων εφαρμογών πιο ομαλή ως προς την εμπειρία χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια του τηλεφώνου.
Η Google επιτρέπει ήδη την πρόσβαση σε άλλα καταστήματα εφαρμογών (app stores), αν και στην πραγματικότητα, τα περισσότερα τηλέφωνα αποστέλλονται με τουλάχιστον δύο καταστήματα, λέει ο γίγαντας αναζήτησης. Κάθε κατάστημα μπορεί να επιλέξει τους επιχειρηματικούς του όρους, όπως πόσο παίρνει από τις πωλήσεις εφαρμογών και τις αγορές εντός εφαρμογής (IAP). Αυτές οι παροχές είναι ο λόγος για τον οποίο μπορείτε να κατεβάσετε το Fortnite από το κατάστημα της Epic ή από τις εφαρμογές της Samsung, αλλά όχι από το Play Store.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας