Διεθνή

Γαλλία: Σταδιακή επαναλειτουργία της εστίασης

Γαλλία: Σταδιακή επαναλειτουργία της εστίασης
Γαλλία: Σταδιακή επαναλειτουργία της εστίασης ανακοίνωσε ο Εμμανουέλ Μακρόν με προτεραιότητα τις περιοχές με χαμηλό ιικό φορτίο.

Στο μοτίβο της Ελλάδας κινείται και η Γαλλία καθώς ετοιμάζει σταδιακό άνοιγμα των επιχειρήσεων εστίασης, ανάλογα πάντα με τα επιδημιολογικά δεδομένα της κάθε περιοχής, μετά την αρχική χαλάρωση των μέτρων. Όπως ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν τα εστιατόρια θα σηκώσουν ρολά με σταδιακό τρόπο με τις περιφέρειες που έχει τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία του κορωνοϊού να προηγούνται φυσικά.

«Πιστεύω ότι δεν μπορούμε να ξανανοίξουμε τα εστιατόρια στα τέλη Μαΐου ή τον Ιούνιο σε εκείνες τις περιφέρειες όπου ο ιός εξακολουθεί να κυκλοφορεί ευρέως, θα ακολουθήσουμε μια σταδιακή προσέγγιση», τόνισε στις δηλώσεις του ο Μακρόν, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα σε ένα σχολείο κοντά στο Παρίσι, αφού τα σχολεία της χώρας επαναλειτούργησαν σήμερα, αφού παρέμειναν κλειστά για τρεις εβδομάδες.

Ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε ότι γύρω στα μέσα Μαΐου θα μπορέσουν να λειτουργήσουν και πάλι οι εξωτερικοί χώροι των μπαρ και των εστιατορίων σε πανεθνικό επίπεδο. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί εντός των επόμενων ημερών.

Πρόσθεσε όμως ότι η πλήρης επαναλειτουργία των κλειστών χώρων θα εξαρτηθεί από την υγειονομική κατάσταση και αυτό πιθανόν να γίνει τον Ιούνιο στις περιοχές με χαμηλά ποσοστά μολύνσεων. «Για τα εστιατόρια, ξέρουμε ότι τα ποσοστά μολύνσεων είναι υψηλότερα στους κλειστούς χώρους και όταν οι άνθρωποι τρώνε, τραγουδούν και μιλάνε. Αυτό θα πρέπει να προσπαθήσουμε να το περιορίσουμε για κάποιο διάστημα», κατέληξε.

Πρόσφατα εξάλλου ο Ζαν Καστέξ δήλωσε: «Το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι πίσω μας», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός  σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι η εκστρατεία εμβολιασμού της Γαλλίας πήγε καλά και ότι 20 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος Πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως από τις 3 Μαΐου οι περιορισμοί στις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αποτελούν παρελθόν. Από την άλλη η γαλλική κυβέρνηση θα επιβάλλει 10ημερη καραντίνα σε όλους τους ταξιδιώτες κατά την άφιξή τους και οι Αρχές πρόκειται να κάνουν αυστηρούς ελέγχους πριν και μετά την πτήση, προκειμένου να επιβεβαιωθούν ότι έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες της αυτοαπομόνωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments