Κόσμος

Ινδία κορωνοϊός: Ο ΠΟΥ στέλνει ιατρικό εξοπλισμό και προσωπικό

Ινδία κορωνοϊός: Ο ΠΟΥ στέλνει ιατρικό εξοπλισμό και προσωπικό
Ινδία κορωνοϊός: Η έμπρακτη στήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προκειμένου η χώρα να ανταπεξέλθει στο χτύπημα της πανδημίας.

Εφιαλτική είναι η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ινδία, όπου εντοπίστηκε και η μετάλλαξη του ιού. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) χαρακτήρισε την κατάσταση «σπαρακτική« και προκειμένου να βοηθήσει τη χώρα να ανταπεξέλθει και να αποφορτιστεί από την ασφυκτικτή πίεση της πανδημίας, πρόκειται να στείλει προσωπικό και εξοπλισμό.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, η Ινδία πρόκειται να παραλάβει εφόδια, όπως φιάλες οξυγόνου και κινητά νοσοκοκομεία. «Ο ΠΟΥ κάνει ό,τι μπορεί, παρέχοντας κρίσιμο εξοπλισμό και εφόδια, όπως χιλιάδες φιάλες οξυγόνου, προκατασκευασμένα, κινητά νοσοκομεία και εργαστηριακό εξοπλισμό», είπε ο Τέντρος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Την ίδια στιγμή, η χώρα θα «εξοπλιστεί» και με το κατάλληλο υγειονομικό προσωπικό. Ήδη 2.600 μέλη του ΠΟΥ είναι καθ’ οδόν για την Ινδία ώστε να βοηθήσουν τις προσπάθειες των αρχών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ πολλές χώρες έχουν ανακοινώσει πως πρόκειται να συνδράμουν τη χώρα με την υποστήριξή τους.

Η ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού, η οποία έφτασε και στην Ελλάδα, έχει βυθίσει την Ινδία στο χάος. Την Κυριακή η Ινδία κατέγραψε νέο παγκόσμιο ρεκόρ μολύνσεων, με σχεδόν 350.000 νέα κρούσματα μέσα σε μία ημέρα, ενώ η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι απελπιστική: οι διάδρομοι των νοσοκομείων έχουν γεμίσει από κρεβάτια και φορεία με ασθενείς, γίνεται «μάχη» για μία θέση ή έστω λίγο οξυγόνο, ενώ ορισμένοι πεθαίνουν πριν καν φθάσουν καν στο νοσοκομείο.

Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος: Η ινδική μετάλλαξη απαιτεί μέτρα έκτακτης ανάγκης

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι υποστηρίζει ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για να μην εξαπλωθεί περαιτέρω το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού που προέρχεται από την Ινδία. Μεταξύ αυτών προτείνει την απαγόρευση πτήσεων από και προς την Ινδία, αλλά και την προσφορά υποστήριξης στις κυβερνήσεις των χωρών με αυξημένο κίνδυνο, προκειμένου να καταπολεμηθεί η διασπορά με επιτυχία.

«Τα ινδικά νοσοκομεία είναι γεμάτα. Δεν υπάρχει πλέον οξυγόνο για τους αναπνευστήρες και πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν χωρίς να λάβουν καν θεραπεία», δήλωσε σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεέυται σήμερα την εφημερίδα του Ντίσελντορφ «Rheinische Post».

«Επιπροσθέτως, η λεγόμενη ινδική μετάλλαξη φαίνεται ότι είναι πιο μεταδοτική και η πορεία της υγείας των ασθενών από κορονοϊό χειρότερη από τις προηγουμένως γνωστές μεταλλάξεις. Επομένως, είναι ενδεδειγμένη η λήψη μέτρων έκτακτης ανάγκης για τον περιορισμό των επαφών με δυνητικά μολυσμένα άτομα».

«Σε αυτά τα μέτρα πρέπει να περιλαμβάνονται απαγορεύσεις πτήσεων προς την Ινδία και εισόδου ταξιδιωτών οι οποίοι προέρχονται από την χώρα, ενώ αυστηρή και ελεγχόμενη καραντίνα πρέπει να επιβάλλεται σε όλους όσοι επιστρέφουν στην πατρίδα τους από αυτήν την περιοχή αυξημένου κινδύνου, Στα μέτρα περιλαμβάνεται φυσικά και η προσφορά βοήθειας στις κυβερνήσεις αυτών των χωρών, ώστε – προς το συμφέρον όλων μας – οι μολύνσεις να καταπολεμηθούν όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένα», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments