Εστίαση: Καταστηματάρχες και Djs διαμαρτύρονται για την απαγόρευση μουσικής
Εδώ και καιρό έχει γίνει γνωστό ότι η εστίαση θα ανεβάσει και πάλι ρολά στις 3 Μαΐου, μετά από πολλούς μήνες απουσίας λόγω lockdown. Βέβαια, τίποτα δεν θα είναι όπως παλιά, καθώς έχουν τεθεί περιορισμοί όπως το κλείσιμο του καταστήματος από τις 22:45 και η απαγόρευση της μουσικής.
Ιδιαίτερα το τελευταίο αποτέλεσε «κόκκινο πανί» για τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης και για τους Djs, οι οποίοι χαρακτήρισαν την απαγόρευση μουσικής ως «εσφαλμένη» στο GRTimes.
«Ήταν μια απόφαση εντελώς εσφαλμένη χωρίς καν να συζητηθεί με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς» τόνισε χαρακτηριστικά, o γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ – Μπαρ Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης.
«Mετά την απόφαση αυτή θα πρέπει να απελευθερωθεί το ωράριο των καταστημάτων. Από τη στιγμή που η εστίαση άνοιξε για να σταματήσουν οι συνωστισμοί στα πάρκα και στις πλατείες, χωρίς μουσική στα καταστήματα, είναι δεδομένο πως κυρίως οι νέοι θα συνεχίσουν να μαζεύονται σε αυτούς τους χώρους προκειμένου να διασκεδάσουν», πρόσθεσε.
Η Dj Μάνια Βασιλειάδου σχολίασε την απόφαση ως εξωπραγματική, καθώς δεν παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες εβδομάδες.
«Η συγκεκριμένη απόφαση είναι μη δημοκρατική και δεν συνάδει με την πραγματικότητα. Όποιος έχει κατέβει το τελευταίο διάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θα διαπιστώσει ότι υπάρχει συνωστισμός έξω από συγκεκριμένα καταστήματα και σίγουρα δεν είναι η μουσική αυτή που επιφέρει μια τέτοια κατάσταση» τονίζει στο GRTimes, η Dj σε δύο πολύ γνωστά μαγαζιά της πόλης, .
Εκφράζει δε την ελπίδα, ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα ανακληθεί σύντομα. «Ελπίζω να γίνει άμεσα κατανοητό ότι δεν είναι η μουσική αυτή που φέρνει διασπορά του ιού. Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης το σταδιακό άνοιγμα των θεάτρων, των κινηματογράφων, των φεστιβάλ και των εκφάνσεων του πολιτισμού με ουσιαστικά μέτρα προστασίας, αρχίζει και λειτουργεί. Η επιστροφή στην κανονικότητα, σημαίνει επιστροφή στη ζωή. Εδώ όπως φαίνεται θα μας πάρει ακόμη χρόνο».
Υπενθυμίζεται ότι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων στηρίχθηκε κυρίως στο ενδεχόμενο υπερμετάδοσης του ιού, μέσω των σταγονιδίων που προκαλούνται από την ένταση της φωνής, όταν υπάρχει μουσική στο χώρο.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας