Τεχνολογία

Apple EE: Δικαστική διαμάχη για το App Store

Apple EE: Δικαστική διαμάχη για το App Store
Apple EE: Πιθανόν να μην αποφευχθεί η δικαστική διαμάχη μεταξύ του τεχνολογικού κολοσσού και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αυτό λόγω App Store.

Σε νέα διαμάχη πρόκειται να μπει η Apple με την ΕΕ πάνω στον τρόπο λειτουργίας του App Store. Η Apple έχει ξεκινήσει μία συνεργασία με την LG πάνω στις οθόνες για τα iphone. Ακόμη, η ίδια πρόσφατα παρουσίασε νέο μοντέλο iMac και iPad Pro.

Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορεί την Apple για μονοπωλιακές πρακτικές στη λειτουργία του App Store, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στα δικαστήρια. Η Κομισιόν διερευνά εάν η Apple παραβιάζει τους κανόνες ανταγωνισμού που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η έρευνα της Κομισιόν

Η διερεύνηση από την πλευρά της Κομισιόν δεν αφορά μόνο στο App Store αλλά και στην υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών Apple Pay. Για το App Store, η Apple κατηγορείται ότι εφαρμόζει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, προωθώντας την υπηρεσία Apple Music έναντι άλλων εφαρμογών streaming μουσικής.

Ένα άλλο στοιχείο που εξετάζει η Κομισιόν είναι το στοιχείο της επιβολής του επονομαζόμενου και ως Apple Tax, δηλαδή της προμήθειας 30% που κρατά η Apple για τα ebooks που πωλούνται μέσα από το App Store. Δεν είναι λίγες οι εταιρείες από διάφορους κλάδους παραγωγής περιεχομένου που έχουν εκφράσει τη διαμαρτυρία τους για τις πρακτικές της Apple στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Apple θεωρείται ότι έχει κάνει αλλαγές τόσο στο App Store όσο και στο θέμα των προμηθειών, έτσι ώστε να συμμορφώνεται περισσότερο με τα όσα επιτάσσει η ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά η Κομισιόν φαίνεται να πιστεύει πως μπορούν να γίνουν πολλά βήματα ακόμα από την πλευρά της.

Η ζήτηση από την Apple και η προσφορά της LG

Αναλυτικότερα, η Apple αναμένεται να χρειαστεί 169 εκατομμύρια OLED panels για τις ανάγκες της γραμμής παραγωγής του iPhone και όλα αυτά μέσα στο 2021, με την ζήτηση να σημειώνει άνοδο της τάξης του 47.6% σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Το 2020 η Samsung κάλυψε αυτή τη ζήτηση σε ποσοστό 78.3%, αλλά φέτος, το ποσοστό της Samsung θα πέσει στο 65.1%.

Εδώ έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο μέρος των αναγκών της Apple η LG, η οποία εκτιμάται ότι θα την προμηθεύσει με 50 εκατομμύρια μονάδες OLED, διπλασιάζοντας τον αριθμό των OLED panels με τα οποία προμήθευε τα iPhones σε σχέση με το 2020. Το υπόλοιπο μέρος της ζήτησης θα καλυφθεί από την BOE.

Η Apple φέρεται να είναι ικανοποιημένη από το τελικό προϊόν που έλαβε από την LG την περασμένη χρονιά και αυτός είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που την έκαναν να την εμπιστευθεί περισσότερο για την γραμμή παραγωγής του iPhone 12.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments