Μόσιαλος πανδημία: Τι είπε για τους εμβολιασμούς
Ο Ηλίας Μόσιαλος τοποθετήθηκε ξανά σχετικά με την πανδημία και τις εξελίξεις στο εμβολιαστικό πεδίο. Πρόσφατα ο καθηγητής του LSE είχε πει ότι το φετινό Πάσχα θα το περάσουμε εκεί που ζούμε, ενώ έδειξε την εμπιστοσύνη του στα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson.
Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής του LSE τοποθετήθηκε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, σχετικά με το θέμα της αναγκαιότητας του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, στέλνοντας μήνυμα προς τους αρνητές των εμβολιασμών.
“Υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες στη ζωή μας”
Ο κ. Μόσιαλος επισημαίνει ότι το εμβόλιο μας προστατεύει από τις σοβαρές συνέπειες της νόσου και καλεί όσους αρνούνται να εμβολιαστούν να μην παίζουν με τις πιθανότητες.
«Υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες στη ζωή μας, ας μην προσθέσουμε σε αυτές και τα μακροχρόνια συμπτώματα της νόσου του Covid-19», αναφέρει χαρακτηριστικά, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με γράφημα που δείχνει ότι οι ανεμβολίαστοι, μπορεί να νοσήσουν σοβαρά.
«Ας μην παίζουμε με τις πιθανότητες»
Αναλυτικότερα, ο κ. Μόσιαλος στην ανάρτησή του αναφέρει:
«Οι εμβολιασμοί δουλεύουν. Το ξέρουμε πλέον. Όπως ξέρουμε και πως ακόμη και σε περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου οι επαναλοιμώξεις είναι σπάνιες. Και όταν συμβαίνουν, τα συμπτώματα τείνουν να είναι ανύπαρκτα ή ήπια. Μετά τον εμβολιασμό οι περισσότεροι -αν κολλήσουν τον ιό- περνάνε μια ασυμπτωματική ίωση. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τους ανεμβολίαστους. Έχοντας ποσοστοποιήσει τον κίνδυνο του κορωνοιού, και ξέροντας πως το εμβόλιο μας προστατεύει από τις σοβαρές συνέπειες της νόσου, ας μην παίζουμε με τις πιθανότητες. Υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες στη ζωή μας, ας μην προσθέσουμε σε αυτές και τα μακροχρόνια συμπτώματα της νόσου του Covid-19».
Μόσιαλος: «Θα δούμε αποσυμπίεση του συστήματος υγείας»
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, εξήγησε πως «αν υλοποιηθούν τα προγράμματα εμβολιασμού, είναι πολύ πιθανό να έχουμε εμβολιασμένο το 60% των ενηλίκων μέχρι τον Ιούνιο και να ξέρουμε το ποσοστό της ανοσοπροστασίας. Δεν θα έχουμε φτάσει στο τείχος ανοσίας, αλλά θα δούμε την αποσυμπίεση στο σύστημα υγείας».
Επίσης, από τέλη Μαΐου θα «αρχίσουμε να βλέπουμε τις ευεργετικές επιπτώσεις των εμβολιασμών αν και δεν θα έχουμε χτίσει ακόμα το τείχος ανοσίας που χρειάζεται». Ερωτηθείς για το αν θα συνεχίσει να υπάρχει ο κορωνοϊός, ο καθηγητής απάντησε πως «δεν θα εξαφανιστεί. Θα συνεχίσουμε να ζούμε για πολλές δεκαετίες με τον κορωνοϊό, όπως και με τον ιό της γρίπης».
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας