Ινδία Pfizer: Συνομιλίες με την Κυβέρνηση για το εμβόλιο
Η Ινδία έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα με την πανδημία, με αποτέλεσμα η Κυβέρνηση και η Pfizer να βρίσκονται σε συνομιλίες για το εμβόλιο. Η χώρα όχι μόνο κατέγραψε πρόσφατα ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων, αλλά πρόσφατα τουλάχιστον δεκαέξι ασθενείς με την COVID-19 και δύο νοσοκόμες πέθαναν από πυρκαγιά σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου όπου είχαν εισαχθεί. Να σημειωθεί πως η Ελλάδα απέστειλε βοήθεια στην Ινδία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Πιο συγκεκριμένα, η Pfizer βρίσκεται σε συνομιλίες με την κυβέρνηση της Ινδίας για μια “ταχεία διαδικασία έγκρισης” του εμβολίου της κατά της COVID-19 στη χώρα, σημειώνει σήμερα στο LinkedIn ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άλμπερτ Μπουρλά, ανακοινώνοντας μια δωρεά φαρμάκων αξίας άνω των 70 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η ανάρτηση Μπουρλά στο Linkedin
Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, αναφέρθηκε μέσω της πλατφόρμας στο πρόβλημα της Ινδίας με τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, είπε ότι “Δυστυχώς το εμβόλιό μας δεν έχει καταχωρισθεί στην Ινδία μολονότι η αίτησή μας υποβλήθηκε πριν από μήνες”.
Αποκλείεται το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι αποκλείει το ενδεχόμενο να αποφασίσει εθνικό lockdown για να μειωθούν τα κρούσματα. Στο Νέο Δελχί έχει επιβληθεί εβδομαδιαίο lockdown μέχρι και σήμερα, Δευτέρα 3 Μαΐου. Η πρωτεύουσα της χώρας, η οποία συγκαταλέγεται στις εστίες της πανδημίας, κατέγραψε 25.219 κρούσματα και 412 θανάτους το προηγούμενο 24ωρο.
Εν μέσω της σφοδρής υγειονομικής κρίσης, πέντε ομόσπονδα κράτη άρχισαν σήμερα Κυριακή τη διαδικασία καταμέτρησης των τοπικών εκλογών που διεξήχθησαν τον Μάρτιο και στις αρχές Απριλίου, όταν είχε ήδη αρχίσει να πλήττει την Ινδία το δεύτερο, σαρωτικό κύμα της πανδημίας. Τα αποτελέσματα των εκλογών – στην Ασάμ, στη Δυτική Βεγγάλη, στο Ταμίλ Ναντού, στην Κεράλα και στο Πούντουτσερι – χαρακτηρίζονται από ορισμένους αναλυτές μίνι-δημοψήφισμα για την αντιμετώπιση της επιδημίας από τον κ. Μόντι και την κυβέρνηση του κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP, σκληρή δεξιά). svg%3E
Ο κ. Μόντι επικρίνεται διότι προτίμησε να δώσει την έμφαση στην προεκλογική εκστρατεία αντί να ενισχύσει το σύστημα υγείας και διότι η κυβέρνησή του αψήφησε τις προειδοποιήσεις πως εξαπλωνόταν πιο μολυσματικό παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού στη χώρα. Ορισμένοι επιστήμονες τονίζουν εξάλλου πως οι προεκλογικές συγκεντρώσεις και οι θρησκευτικές γιορτές στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συνέβαλαν σημαντικά να γιγαντωθεί το δεύτερο κύμα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας