Ελλάδα

Εξαδάκτυλος: Άσκηση ισορροπίας το άνοιγμα του τουρισμού

Εξαδάκτυλος: Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μίλησε σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού, ενώ σχολίασε την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

O Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού και τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας. Σε προηγούμενες δηλώσεις του είχε μιλήσει σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης. Είχε προβλέψει δε πως θα υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά μετά το Πάσχα.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας αναφερόμενος στην κυκλοφορία μετά τις 00.30, στο άνοιγμα του τουρισμού, στις μεταλλάξεις και στα self tests.

Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας

Για την κυκλοφορία μετά τις 00.30, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» τόνισε ότι εξετάζεται ο τρόπος για μια μετάβαση σε μια ζωή χωρίς περιορισμούς με ασφάλεια. «Σε αυτό το πλαίσιο κάνουμε συνεχώς αναθεωρήσεις», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για ένα νέο lockdown στο μέλλον, εξέφρασε ότι «απευχόμαστε να χρειαστεί να προτείνουμε νέους περιορισμούς. Για αυτό κάνουμε έκκληση στους ανθρώπους να προσέχουν».

«Αναγκαία η βοήθεια όλων μας ως προς την τήρηση των μέτρων»

Για το άνοιγμα του τουρισμού έκανε λόγο για «άσκηση ισορροπίας. Για να λυθεί επιτυχώς αυτή η εξίσωση χρειάζεται η βοήθεια όλων ως προς την τήρηση των μέτρων». Όσο για τις μεταλλάξεις δήλωσε ότι τα εμβόλια αντιμετωπίζουν όλες τις γνωστές μεταλλάξεις έως τώρα, ενώ εξέφρασε την ανησυχία τους για τις μεγάλες συγκεντρώσεις.

Τέλος, σε σχετική ερώτηση για τα self tests σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, διοικητικό και λοιπό προσωπικό στις σχολικές μονάδες της χώρας ο κ. Εξαδάκτυλος απάντησε ότι η απόφαση της επιτροπής ήταν για δύο τεστ την εβδομάδα στα σχολεία, ενώ αρχικά έγινε συζήτηση για ένα self test και ένα rapid test την εβδομάδα, αν και, όπως είπε, δεν μετείχε σε μια συνεδρίαση, όπου μπορεί να συζητήθηκε το θέμα εκεί.

Εξαδάκτυλος: Για την ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού

Σχετικά με την ινδική μετάλλαξη υπογράμμισε πως είναι μια μετάλλαξη που δεν γνωρίζουμε τόσα όσα για τις προηγούμενες και ότι η μεταδοτικότητα της δεν φαίνεται τόσο δυνατή. «Δύσκολα να εκτοπίσει την βρετανική στην χώρα μας και αν έχει αυστηρή επιτήρηση μπορεί να έχει την τύχη της νοτιοαφρικανικής που ουδέποτε έφτασε να αποτελεί πρόβλημα στην Ελλάδα».

Επεσήμανε πως έχουμε δρόμο μπροστά μας και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί μέχρι να εμβολιαστεί περίπου το 70% του πληθυσμού και με την 2η δόση εμβολίου δηλαδή να αποκτηθεί πλήρως ανοσία και να περάσουμε σε ένα πιο φυσιολογικό τρόπο ζωής. Παράλληλα, δήλωσε πως το πότε αυτό θα επιτευχθεί εξαρτάται από το πόσα εμβόλια θα έχουμε διαθέσιμα και πόσο θα επεκτείνεται το εμβολιαστικό σύστημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο