Διεθνή

Ιταλία: 67χρονη εμβολιάσθηκε κατά λάθος με τέσσερις δόσεις του σκευάσματος Pfizer

Ιταλία: 67χρονη εμβολιάσθηκε κατά λάθος με τέσσερις δόσεις του σκευάσματος Pfizer
Ιταλία: Είναι το δεύτερο περιστατικό που καταγράφηκε μέσα σε μία εβδομάδα.

Μία 67χρονη γυναίκα στην Ιταλία, και συγκεκριμένα στο Λιβόρνο, εμβολιάστηκε κατα λάθος με τέσσερις δόσεις του εμβολίου της Pfizer. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό που σημειώθηκε στην Ιταλία μέσα σε μία εβδομάδα, καθώς πριν λίγες ημέρες μία 23χρονη γυναίκα είχε λάβει τέσσερις δόσεις του ίδιου εμβολίου.

«Κατάλαβαν αμέσως ότι έγινε λάθος. Χρησιμοποίησαν σχεδόν όλη τη φιάλη του εμβολίου, χωρίς να την αραιώσουν», είπε η ηλικιωμένη στους δημοσιογράφους. Το λάθος, οφείλεται σε απροσεξία της νοσοκόμας, που ετοίμασε τη σύριγγα του εμβολίου.

Η υπεύθυνη του τοπικού νοσοκομείου τόνισε ότι μέχρι τώρα δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα, αλλά η γυναίκα παραμένει στο νοσοκομείο, υπό παρακολούθηση. Οι γιατροί προσθέτουν ότι «πιθανώς, στην 67χρονη θα μπορέσει να χορηγηθεί κανονικά η δεύτερη δόση».

Και η κατάσταση της υγείας της κοπέλας είκοσι τριών ετών, η οποία στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας έλαβε κατά λάθος τέσσερις δόσεις εμβολίου, έως τώρα δεν προκαλεί ανησυχία.

Ιταλία: Τέσσερις δόσεις του εμβολίου της Pfizer χορηγήθηκαν κατά λάθος σε 23χρονη γυναίκα

Οι αρμόδιες αρχές διαπίστωσαν ότι στην 23χρονη απόφοιτη της Σχολής Ψυχολογίας από την Τοσκάνη, την περασμένη Δευτέρα χορηγήθηκαν τέσσερις δόσεις εμβολίου Pfizer κατά του κορονοϊού, και όχι έξι, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Η διαπίστωση οφείλεται στο γεγονός ότι μετά τις πρώτες στιγμές σύγχυσης, εξακριβώθηκε ότι μέσα στο φιαλίδιο του εμβολίου είχε μείνει περίπου το ένα τρίτο του σκευάσματος. H ψυχολόγος έκανε γνωστό ότι δεν εννοεί να κινηθεί νομικά κατά της νοσοκόμας που έκανε το συγκεκριμένο λάθος κατά την χορήγηση του εμβολίου, διότι δεν θεωρεί ότι έγινε εσκεμμένα.

Προς το παρόν, η κοπέλα πίνει συνεχώς νερό (μέχρι και επτά λίτρα την ημέρα) αλλά γνωστοί Ιταλοί επιστήμονες είναι αισιόδοξοι ότι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει μόνιμα προβλήματα υγείας.

Αναμένεται να διαπιστωθεί, παράλληλα, μέσω αναλύσεων, σε ποιο επίπεδο βρίσκονται τα αντισώματα έναντι κορονοϊού στον οργανισμό της νεαρής κοπέλας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πειραματική φάση του εμβολίου της Pfizer κατά της Covid-19, είχε ήδη χορηγηθεί μέχρι και τέσσερις φορές η προβλεπόμενη δόση, χωρίς να προκύψουν σοβαρά προβλήματα για τους εθελοντές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments