Οικονομία

Επιχειρήσεις: Ποιες δικαιούνται αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού

Επιχειρήσεις: Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η απόφαση για αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού για την ενίσχυση επιχειρήσεων λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού για το μήνα Απρίλιο 2021.

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η απόφαση για αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού για την ενίσχυση επιχειρήσεων λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού για το μήνα Απρίλιο 2021.

Η απόφαση αφορά σχετικά με την αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, που απασχολούν λιγότερους από 50 εργαζόμενους και έχουν κύριο ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα στους κλάδους και στις περιοχές όπου εφαρμόστηκαν περιοριστικά και έκτακτα μέτρα κατά τη διάρκεια του Απριλίου 2021, συμπεριλαμβανομένων και των πολιτιστικών φορέων.

Πως διαμορφώνεται η αποζημίωση

Η αποζημίωση διαμορφώνεται ως εξής:

  • 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 0 έως 5 εργαζόμενους.
  • 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 6 έως 20 εργαζόμενους.
  • 4.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 21 έως 49 εργαζόμενους.

Για τις επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόστηκαν περιοριστικά μέτρα για λιγότερες από 15 ημέρες, η αποζημίωση αναλογεί στο ήμισυ των προαναφερόμενων ποσών.

Σημειώνεται ότι η αποζημίωση είναι μη επιστρεπτέα, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, ενώ ισχύει η υποχρέωση των δικαιούχων για διατήρηση των θέσεων απασχόλησης.

Βάσει της απόφασης, οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση για τη χορήγηση της αποζημίωσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport», η οποία και θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες, μέχρι και την 1η Ιουνίου 2021.

Η συγκεκριμένη απόφαση επιβεβαιώνει τη σταθερή πρόθεση της Κυβέρνησης να στηρίξει άμεσα, αποτελεσματικά και με αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης στο μέγιστο δυνατό βαθμό τον παραγωγικό ιστό της χώρας καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της πολύμηνης, πρωτοφανούς παγκόσμιας δοκιμασίας.

Ενίσχυση με 805 εκατομμύρια της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Δύο νέες προκηρύξεις υπαγωγής στα καθεστώτα ενίσχυσης του Αναπτυξιακού Νόμου συνολικού ύψους 805 εκατομμυρίων ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης. Πρόκειται για τα καθεστώτα ενίσχυσης «Γενική Επιχειρηματικότητα» (7ος κύκλος) και «Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις» (5ος κύκλος).

Τι ισχύει για τη φορολογική απαλλαγή

  • Για το καθεστώς της Γενικής Επιχειρηματικότητας στα 280.000.000 ευρώ.
  • Για το καθεστώς της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων στα 5.000.000 ευρώ. Το ποσό της επιχορήγησης, επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ορίζεται
  • Για το καθεστώς της Γενικής Επιχειρηματικότητας στα 120.000.000 ευρώ.
  • Για το καθεστώς της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων στα 400.000.000 ευρώ.
  • Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης και των δύο καθεστώτων ενίσχυσης, δηλαδή 520.000.000 ευρώ και θα καλυφθεί μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο