Ελλάδα

Λινού: Μπορούμε να κρατάμε αποστάσεις στην παραλία

Λινού: Μπορούμε να κρατάμε αποστάσεις στην παραλία
Λινού: Η καθηγήτρια επιδημιολογίας σε συνέντευξη της έδωσε οδηγίες για ένα ασφαλές καλοκαίρι από πλευράς κορωνοϊού.

Η Αθηνά Λινού μίλησε σχετικά με την επιδημιολογική πορεία δίνοντας κάποιες οδηγίες σχετικά με ένα ασφαλές καλοκαίρι. Να θυμίσουμε ότι η ίδια είχε πει ότι οι πολίτες μπορούν να επιλέγουν το εμβόλιο που θα κάνουν. Ακόμη, η ίδια είχε αναφέρει στο pagenews.gr, ότι πιθανόν με μία αλλαγή στο mRNA να καλυφθεί η ινδική μετάλλαξη.

“Να διαλέγουμε παραλίες που να είναι πιο ερημικές”

«Στην παραλία εκτός του νερού, μπορείς να φοράς μάσκα. Μπορούμε να κρατάμε αποστάσεις. Να διαλέγουμε παραλίες που να είναι πιο ερημικές, να αποφεύγουμε παιχνίδια που θα μας φέρουν σε επαφή με ανθρώπους», σχολίασε χαρακτηριστικά στο OPEN η καθηγήτρια Επιδημιολογίας.

«Ο εξωτερικός χώρος είναι σημαντικά καλύτερος κυρίως για το θέμα της μετάδοσης του κορωνοϊού και για οικονομικούς λόγους και για πρόληψης άλλων νοσημάτων που θα σχετιστούν με την πανδημία σιγά – σιγά. Νομίζω ότι το να μπορέσουμε να τηρήσουμε αποστάσεις, θα το καταφέρουμε στην Ελλάδα. Έχει πολύ όμορφες παραλίες και ερημικές. Όσοι μπορούμε, ας επιλέξουμε κάτι τέτοιο».

“Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να μην έχουμε άλλο μεγάλο κύμα “

Σχολιάζοντας επίσης τις προειδοποιήσεις ορισμένων επιστημόνων για τέταρτο κύμα το φθινόπωρο, η κ. Λινού καθησύχασε και υπογράμμισε τη σημασία του εμβολιασμού.

«Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να μην έχουμε άλλο μεγάλο κύμα επειδή συνεχίζεται ο εμβολιασμός και λίγο – πολύ όλοι έχουμε συνηθίσει να προσέχουμε και αυτό θα είναι πάρα πολύ θετικό. Όσο πιο πολλοί εμβολιαστούμε, τόσο πιο πολλούς ανθρώπους προστατεύουμε γύρω μας, όχι μόνο τον εαυτό μας».

“Πρέπει να ξεπεράσουμε και τον φόβο που δημιουργούν οι παρενέργειες”

Όσο για τις παρενέργειες των εμβολίων, η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ σχολίασε πως «πρέπει να ξεπεράσουμε και τον φόβο που δημιουργούν οι παρενέργειες».

«Θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν το εμβόλιο με βάση αυτό που θα τους πει ο γιατρός τους» είπε χαρακτηριστικά, ενώ σχετικά με την συζήτηση για προνόμια στους εμβολιασμένους η κ. Λινού πρόσθεσε πως «αυτό είναι σοφό και καλό υπό την δυνατότητα ότι μπορούν όλοι να εμβολιαστούν, διαφορετικά θα δημιουργηθούν ανισότητες».

«Η επιτροπή των λοιμοξιολόγων και η κυβέρνηση πιθανόν έχουν περισσότερα στοιχεία που δείχνουν ότι τα πράγματα πάνε καλά», πρόσθεσε σχολιάζοντας την επικείμενη ανακοίνωση για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

Σημείωσε παράλληλα, ότι χθες ο δείκτης θετικότητας ήταν χαμηλότερος, καθώς όπως είπε ήταν κάτω από το 4% και συγκεκριμένα ήταν στο 3,7%. Η κ. Λινού τόνισε ότι με τους εμβολιασμούς πάμε καλά και πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι πλέον είμαστε έξω και έχουμε ελευθερία είναι θετικό. Τέλος για τα self test και τα περιστατικά με ψευδή αποτελέσματα είπε πως δεν είναι εύχρηστα και ότι δεν έχουν επαρκή ευαισθησία ώστε να είναι σίγουρο το αποτέλεσμα, είτε αρνητικό , είτε θετικό.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments