Ελλάδα

Εμβολιασμοί: Ανοίγει την Τετάρτη η πλατφόρμα για τους 35-39

Εμβολιασμοί: Ανοίγει την Τετάρτη η πλατφόρμα για τους 35-39
Εμβολιασμοί: Ανοίγει την Τετάρτη το πρωί η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 35-39 ετών, κατόπιν απόφασης από την επιτροπή εμβολιασμών.

Οι εμβολιασμοί προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Από την Τετάρτη το πρωί θα μπορούν τα άτομα που ανήκουν στις ηλικίες 35-39 ετών να επιλέγουν όλα τα εμβόλια από την πλατφόρμα. Να θυμίσουμε ότι τα κρούσματα κυμάνθηκαν σήμερα (25/5) στα 2.433.

Μετά από την προαναγγελία της επιτροπής εμβολιασμών, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχει ανεβάσει όλες οι λίστες των ΑΜΚΑ στο σύστημα και πλέον απομένει το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν οι προγραμματισμοί ραντεβού.

“Εκτιμούμε ότι η πλατφόρμα θα τεθεί σε πλήρη παραγωγική λειτουργία στο διάστημα από τις 8:00 έως τις 10:30”

Η πλατφόρμα προγραμματισμού εμβολιασμού θα ξεκινήσει σταδιακά να «ανοίγει» -για όλα τα εμβόλια- για την ηλικιακή ομάδα των 35-39 ετών από το πρωί της Τετάρτης. «Εκτιμούμε ότι η πλατφόρμα θα τεθεί σε πλήρη παραγωγική λειτουργία στο διάστημα από τις 8:00 έως τις 10:30».

Μέχρι αυτή την ώρα, 364.000 άνθρωποι από την ηλικιακή ομάδα των 40-44 ετών έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού. Το πρωί της Τρίτης ο αριθμός αυτός ήταν 356.100, κάτι που δείχνει την ταχύτητα με την οποία προχωρούν οι προγραμματισμοί ραντεβού ή οι εμβολιασμοί.

Από την ομάδα 40-44 ετών πάνω από 150.000 άτομα έχουν κλείσει ραντεβού από την Παρασκευή. Η επίδοση αυτή χαρακτηρίζεται καλή -με ορισμένους ειδικούς και αρμόδια κυβερνητικά στελέχη να αναφέρουν ότι θα περίμεναν ακόμα πιο υψηλούς αριθμούς. Ενα πρόβλημα που έχει αρχίσει να παρατηρείται είναι ότι αρκετοί πολίτες ήδη προγραμματίζουν τις διακοπές τους, με συνέπεια η δεύτερη δόση του εμβολιασμού να συμπίπτει με αυτό το διάστημα.

Τι ισχύει για τους εμβολιασμούς και την κύηση

Ως προς τον εμβολιασμό και την κύηση, δήλωσε ότι συστήνεται να γίνεται ο εμβολιασμός με εμβόλια mRNA. Θηλάζουσες που δεν γίνονται δεκτές να εμβολιαστούν, είναι ένα λάθος που πρέπει να διορθωθεί. Ο θηλασμός δεν αποκλείει μία γυναίκα από το εμβόλιο.

Στη συνέχεια ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως σήμερα έσπασε το φράγμα των 5 εκατομμυρίων εμβολιασμών. «Σήμερα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα 75.000 πολίτες και τα προγραμματισμένα ραντεβού ξεπερνούν τις 100.000. Με μία δόση έχουν εμβολιαστεί 3.250.000 πολίτες, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 31% και 1.800.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 17,2%», ανέφερε.

Τέλος, τόνισε ότι η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και οι παραδόσεις των εμβολίων γίνονται κανονικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments