Ελλάδα

Εμβολιασμοί: Στο νοσοκομείο 36χρονος από την Κεφαλονιά

Εμβολιασμοί: Νέο περιστατικό θρόμβωσης προέκυψε, όταν 36χρονος που είχε εμβολιαστεί με Johnson & Johnson μπήκε στο νοσοκομείο του Ρίου.

Μετά τα περιστατικά θρόμβωσης που που αφορούν έναν 35χρονο και μία 44χρονη στην Κρήτη, άλλο ένα περιστατικό παρουσιάστηκε σε 36χρονο από την Κεφαλονιά μετά τον εμβολιασμό του με το σκεύασμα της Johnson & Johnson. 

Στο Γενικό Πανεπιστήμιο Πατρών του Ρίου διακομίσθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς ένας 36χρονος, ο οποίος λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με το εμβόλιο της Johnson & Johnson παρουσίασε συμπτώματα θρόμβωσης.

Το περιστατικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 36χρονος πριν από περίπου 10 ημέρες είχε κάνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson, ενώ ερευνάται αν η επιπλοκή που παρουσίασε σχετίζεται με το εμβόλιο.

«Περιμένουμε την γνωμάτευση των ειδικών, για να δούμε τι ακριβώς συνέβη στον συμπατριώτη μας. Δεν ξέρουμε ακόμα αν είναι παρενέργεια από το εμβόλιο», ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου Κεφαλονιάς, Χρήστος Παυλάτος στο imerazante.gr.

Βρέθηκε τι προκαλεί τις θρομβώσεις

Το μυστήριο σχετικά με τις θρομβώσεις που συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca και της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού υποστηρίζουν πως έλυσαν επιστήμονες στη Γερμανία. Μάλιστα, πιστεύουν ότι τα συγκεκριμένα εμβόλια θα μπορούσαν να τροποποιηθούν για να μην προκαλούν αυτές τις παρενέργεις.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, ο Rolf Marschalek, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Goethe της Φρανκφούρτης, δήλωσε ότι η έρευνά του έδειξε ότι το πρόβλημα σχετίζεται με τους φορείς αδενοϊού που χρησιμοποιούν και τα δύο εμβόλια για να μεταφέρουν την ακίδα πρωτεΐνης του ιού στο σώμα.

Σύμφωνα με τον Marschalek και άλλους επιστήμονες (όπως αναφέρεται σε ένα έγγραφο προεκτύπωσης που κυκλοφόρησε την Τετάρτη), η διαδικασία μετάδοσης του ιικού φορέα εξελίσσεται με τα εμβόλια να στέλνουν την αιχμηρή πρωτεΐνη στον πυρήνα του κυττάρου και όχι στο υγρό κυτοσολών που βρίσκεται μέσα στο κύτταρο, όπου ο ιός παράγει κανονικά πρωτεΐνες.

Μόλις βρεθούν μέσα στον κυτταρικό πυρήνα, ορισμένα τμήματα της πρωτεΐνης είτε συγκολλούνται είτε χωρίζονται, δημιουργώντας μεταλλαγμένες εκδοχές, οι οποίες δεν μπορούν να συνδεθούν με την κυτταρική μεμβράνη όπου γίνεται η σημαντική ανοσοποίηση. Αντ’ αυτού, οι πρωτεΐνες εκκρίνονται από τα κύτταρα και διαχέονται στο σώμα, προκαλώντας θρόμβους αίματος σε περίπου έναν στους 100.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τη θεωρία του Marschalek.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο