Διεθνή

Ερντογάν για Άλωση: Μία από τις πιο ένδοξες νίκες μας

Ερντογάν για Άλωση: Μία από τις πιο ένδοξες νίκες μας
Ερντογάν για Άλωση: Παρά την επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στην Ελλάδα, ο Ερντογάν δεν δίστασε να προκαλέσει, εν προκειμένω αναφορικά με την Άλωση της Πόλης.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φρόντισε να ανεβάσει την ένταση λίγες μάλιστα ώρες πριν την επίσκεψη στην χώρα μας του Τούρκου ΥΠΕΞ κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο κ. Ερντογάν, προέβη σε άκρως προκλητική ανάρτησή στο Twitter για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγο καιρό ο Νίκος Δένδιας είχε συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του και τον πρόεδρο Ερντογάν στην Άγκυρα. Αξίζει να υπενθυμιστεί η ένταση που είχε δημιουργηθεί τότε κατά την συνέντευξη τύπου.

Το μήνυμα Ερντογάν την Άλωση

«Χρόνια πολλά για την 568η επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, μιας από τις πιο ένδοξες νίκες στην ιστορία μας. Τιμούμε τον σουλτάνο Μωάμεθ, ο οποίος με την ευλογία του προφήτη κληροδότησε τον πολιτισμό στη μοναδική αυτή πόλη. Ο Μωάμεθ είπε ότι η Κωνσταντινούπολη σίγουρα θα κατακτηθεί. Τι σπουδαίος στρατηγός ο στρατηγός που θα την κατακτήσει, πόσο μεγάλος στρατός είναι αυτός ο στρατός», έγραψε στο tweet του. Ερντογάν για Άλωση

Στην Ελλάδα μεταβαίνει αύριο ο κ. Τσαβούσογλου

Ως μια επίσκεψη που μπορεί να αποδειχτεί κομβική με ευκαιρίες αλλά και ρίσκα, χαρακτηρίζεται αυτή του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα και πρωτίστως στη Θράκη. Οι προσδοκίες ωστόσο για βελτίωση των σχέσεων Αγκύρας – Αθήνας παραμένουν χαμηλές.

Αν και τουρκικές πηγές μερικές μέρες πριν την επίσκεψη διαβεβαίωναν ότι ο Τσαβούσογλου δεν έρχεται με διάθεση να πάρει τη «ρεβάνς» για όσα είπε ο κ. Δένδιας στην Άγκυρα, η Αθήνα αξιολογεί τα μηνύματα που εκπέμπει η γείτονα και είναι έτοιμη για όλα τα σενάρια.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των Ελλήνων μουσουλμάνων στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, ενώ οι σκέψεις για περιοδεία στα Πομακοχώρια φαίνεται να απομακρύνεται καθώς οι σύλλογοι των κατοίκων της περιοχής με ανακοινώσεις τους κήρυξαν ανεπιθύμητο τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οι Έλληνες μουσουλμάνοι μάλιστα ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα παίξουν το παιχνίδι της Άγκυρας που κάνει λόγο για «τουρκική» μειονότητα στη Θράκη.

 Η ατζέντα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα συναντηθεί με τους κ. Μητσοτάκη και Δένδια. Τα 7 «καυτά» ζητήματα που αναμένεται να θέσει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Sabah, είναι τα εξής:

– ΑΟΖ σε διαφιλονικούμενες περιοχές στο Αιγαίο και την ανατ. Μεσόγειο

– Υφαλοκρηπίδα

– Αποτελέσματα συνομιλιών για το Κυπριακό στη Γενεύη

– Υποστήριξη Ελλάδας σε τρομοκρατικές οργανώσεις

– Άσχημες πρακτικές της Ελλάδας κατά των μεταναστών και επαναπροωθήσεις

– Ζητήματα της «τουρκικής» μειονότητας στη δυτική Θράκη

– Η πρόταση της Τουρκίας για διεθνή διάσκεψη για την ανατ. Μεσόγειο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments