Διεθνή

Τζόνσον Βρετανία: Προανήγγειλε άρση του lockdown

Τζόνσον Βρετανία: Προανήγγειλε άρση του lockdown
Τζόνσον Βρετανία: Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας μίλησε την Τετάρτη σχετικά με την πλήρη άρση του lockdown στη χώρα στα μέσα Ιουνίου.

Ο Μπόρις Τζόνσον μίλησε σχετικά με την πλήρη άρση του lockdown στην Βρετανία. Να θυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει τον οδικό χάρτη για την επόμενη μέρα. Ακόμη, βασικός παράγοντας της πορείας της πανδημίας είναι το πρόγραμμα των εμβολιασμών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα στα στοιχεία που να υποδηλώνει ότι οι περιορισμοί κατά του κορωνοϊού στην Αγγλία δεν μπορούν να τερματιστούν στις 21 Ιουνίου.

“Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί”

Ωστόσο, όπως είπε, παραμένει επιφυλακτικός, καθώς δεν είναι σαφές πόσο προστατευμένος θα είναι ο πληθυσμός απέναντι σε μια νέα έξαρση. «Δεν μπορώ να δω τίποτα στα στοιχεία αυτή τη στιγμή που να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στο βήμα 4, ή το άνοιγμα στις 21 Ιουνίου, αλλά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

«Αυτό που χρειάζεται να υπολογίσουμε είναι σε ποιο βαθμό το εμβολιαστικό πρόγραμμα έχει προστατεύσει αρκετούς από εμάς, ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους και τους ευπαθείς έναντι μιας νέας έξαρσης, και σε αυτό φοβάμαι πως τα στοιχεία συνεχίζουν να είναι ασαφή».

Οι προϋποθέσεις για την χαλάρωση των μέτρων

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο Βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τα επόμενα βήματα της χαλάρωσης του lockdown, με ανοιχτούς τους κήπους των παμπ και τα κομμωτήρια και μη αναγκαία καταστήματα.

Αν και κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να συμβεί νωρίτερα από τις 12 Απριλίου, στόχος της κυβέρνησης είναι να δώσει στους επιχειρηματίες μία εβδομάδα προθεσμία πριν την επανέναρξη των δραστηριοτήτων. Σε ότι αφορά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, αυτή τη στιγμή, στη Βρετανία επιτρέπονται μόνο τα απολύτως δικαιολογημένα ταξίδια στο εξωτερικό.

Ωστόσο, σήμερα ο Τζόνσον αναμένεται να φανερώσει τις προθέσεις του για το μέλλον και το ενδεχόμενο διαβατηρίων εμβολιασμού, τα οποία θα λειτουργούν ως εισιτήριο για τα θέατρα, τις συναυλίες, τους αθλητικούς αγώνες, τους κινηματογράφους ,τα εστιατόρια και τις παμπ.

Οι αντιδράσεις των Τόρις στο πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ωστόσο, πάνω από 70 βουλευτές έχουν συνυπογράψει επιστολή κατά του σχεδίου του περί «διαβατηρίου εμβολιασμού» καθώς τα θεωρούν αντιβρετανικά.

Σαράντα ένας βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος των Tόρις – αρκετοί για να καταψηφιστεί το σχέδιο Τζόνσον – έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με 22 βουλευτές των Εργατικών και 10 των Φιλελευθέρων, με το επιχείρημα ότι το σχέδιο «δεν συνάδει με το βρετανικό αίσθημα» όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments